Wilisweg              Uitstapje naar Overijssel
april/mei 2003

Maandag 28 april.
We vertrekken om half 10 met regenachtig weer en 15°C.
Tot Zwolle is het erg druk op de weg. Koffiepauze nemen we bij Routiers Nunspeet.
Dan verder naar Blijham waar Oma woont. Dankzij de routebeschrijving van Pa is het verzorgingscentrum snel gevonden. Oma is blij verrast als wij binnenkomen, maar of ze ook echt wel weet wie wij zijn blijft toch wel een raadsel. Communiceren gaat niet gemakkelijk, alles moeten we 3x herhalen. Ze ziet er goed uit en kijkt best wel kwiek uit haar ogen voor bijna 90 jaar. Ze woont op de 2e etage met een aardig uitzicht. De kamer is gezellig ingericht en we zien nu hoe Oma woont en zich thuis voelt in haar eigen omgeving met haar eigen spulletjes. Voor ze op de foto gaat moet wel eerst even de kam door het haar. Na een uur zijn we uitgepraat en nemen afscheid. Ze loopt met ons mee naar de lift en zwaait ons uit.

Wij rijden een stuk terug naar onze bestemming Landal Greenparks "De Witte Bergen" IJhorst OV
De bungalow ligt vooraan op het bosachtig terrein, een groot 6 persoonshuisje met nr. 62. Hier doet het een beetje Anton Pieck- achtig aan, met de laantjes en lantaarns en huisjes met kleine ramen en sommigen met strodaken. De inrichting is erg ruim met 2 leren banken, grote eettafel, open keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers, tv, magnetron, ligbad en flink terras.
Nadat we het terrein bekeken hebben gaan we in de bistro eten. Daar worden maar 2 tafels in gebruik genomen. Verder zijn er wat mensen die iets komen afhalen Allen worden geholpen door één en dezelfde man nl. de ober, kok en misschien ook wel de eigenaar. De maaltijd was prima. Terug in het huisje meteen de thermostaat van de verwarming hoger.