Verslag van een bezoek van 5 dagen aan Parijs. Mei 2002

Maandag 6 mei.
De lucht is in Rotterdam zwaar bewolkt en regenachtig, ca. 14C. Om 11 uur (met vertraging van 5 min.) rijden we met de Thalys achteruit via Antwerpen en Brussel naar Parijs. We zitten aan klaptafeltjes met zitplaatsen aan beide kanten. Er zijn in deze trein ook plaatsen zoals in een vliegtuig. In het midden van de rijtuigen is een bar/buffet ingericht.
Pas na Brussel maakt de Thalys vaart en vliegen we door het landschap met wel meer dan 250 km per uur.


Precies 3 uur na vertrek met deze trein arriveren wij in Parijs. Gare du Nord is behoorlijk druk en we lopen met de menigte mee richting metro. De 2e halte Chateau d'Eau is onze bestemming. Wanneer we bovengronds komen staan we meteen in de juiste straat, en al snel is het hotel met de blauwe kapjes te zien. Maar wat een straat! Aan beide kanten van de weg geparkeerde auto's en in de middenstrook staat het verkeer vast voor de verkeerslichten. Veel donkere, ongure types en vieze ongelijke bestrating.
De hotelkamer ligt op de 4e etage, pal naast de lift, aan de straatzijde. Onze kamer is klein, maar wel met een minibar, kluisje en een tv hoog tegen het plafond. Als we de ramen gesloten houden valt het verkeerslawaai wel mee. De badkamer is, hoe kan het ook anders, klein, nauw en krap, maar wel kompleet en alles werkt goed.

Om 15.00 uur lopen we naar het Pantheon, in de wijk Quartier Latin. Het gebouw heeft hoge zuilen en een kolossale koepel. Er liggen hier vele beroemdheden begraven zoals: Voltaire, Marie Curie, Rousseau, Marrat, Jean Monnet en Victor Hugo. Als we deze criptes hebben gezien drinken we vlakbij een rotonde een dure cappuccino ( 5.50).
Het blijkt dat we vlakbij Jardin du Luxembourg zijn, daar blijven we een klein uurtje heerlijk genieten. Het weer is inmiddels beter geworden met regelmatig zonneschijn.
Iets na zessen lopen we door Boulevard Saint Michel en Boulevard Saint Germain en kopen anzichtkaarten en eten in een pizzeria. Daarna een supermarkt zoeken om wijn en lekkernijen voor op de hotelkamer te kopen. Daar brengen we de avond door want dit is toch wel een enerverende dag geweest.