Wilisweg                   
Reisdoel: met de HSS van Hoek van Holland naar Harwich. Overnachting in Warwick en dan naar Llandudno in het noorden van Wales voor een verblijf van 4 dagen.
Daarna naar het zuiden van Wales voor 3 dagen in Llandrindod Wells. Met de HSS weer terugvaren naar Hoek van Holland.
In onderstaand verslag kun je onze reis meemaken.


Maandag 3 augustus.
Als je op vakantie wilt moet je er wat voor over hebben en dus staan we om 4 uur in de ochtend op.
We rijden naar Hoek van Holland en sluiten aan in de rij wachtende auto's om de overtocht te maken naar Harwich. We doen dit met de snelle HSS Discovery van Stenaline. Met een vertraging van 25 minuten varen we om 7.35 uur dan toch.
Bij het raam vinden we zitplaatsen die we snel inpikken, want anders heb je tijdens de overtocht geen vast plekje. Op de grond in de gangpaden zijn hier en daar groepjes jongelui neergestreken omdat er te weinig zitplaatsen zijn. Toch vreemd, want zeker in het hoogseizoen betaal je een hoge prijs voor een ticket.
De tocht duurt 3 uur en 40 min. De zee is kalm, weinig deining. Aan boord kun je volop eten en drinken in elke prijsklasse. Natuurlijk is er ook een winkel en casino aan boord.
      
      
       Om 10 uur komen we aan in Harwich. Nog lekker vroeg dus.
Dat links rijden is wel een beetje vreemd in het begin, maar went snel. Er zijn erg veel rotonde's in Engeland.
In zonnig Colchester eten we cheese sandwiches en drinken slappe koffie in een niet zo'n schone zaak zien we later.
Op ons gemak rijden we naar Cambridge. Hier pauzeren we een poosje, trekken regenjassen aan en verkennen deze studentenstad. Ook gluren we even bij een college. Ik moet meteen aan die Engelse tv series denken, zoals Inspector Morse.

De reis gaat verder via Bedfort en Northampton naar Daventry. Daar eten we een saucijzebroodje en doen wat inkopen.
Nu snel naar Warwick, het is inmiddels vijf uur in de middag geworden. Kleine omleiding naar het kasteel waar ons hotel tegenover ligt.
We verblijven in Tudor House Inn, kamer nr.3 die is Charles I genoemd. Het is een aardig, sfeervol hotel waar je ook nog eens lekker kunt eten.
Na de maaltijd lopen we even rond om de omgeving te verkennen. Dan is het tijd voor een lekker bad.