Wilisweg                WALES                 aug. 1998
Woensdag 5 augustus.
We worden wakker van meeuwen. Het is bewolkt.
We willen graag de Snowdon bekijken, dus rijden we naar Llanberis. Daar gaan we met een stoomtrein van de Snowdonia Mountain Railway naar de mistige bergtoppen. De spoorlijn werd al in 1894 aangelegd. Veel bezoekers gaan mee, want in het treintje zit je knie aan knie, zo vol is het. De rit naar boven duurt een uur en is soms erg steil. Langs de spoorlijn loopt een wandelpad dat gebruikt wordt door de sportievelingen.
De Snowdon is de hoogste berg van Wales en Engeland samen. Het is een bergmassa met vijf toppen, waarvan de hoogste 1085 meter is. Boven in de mist is het erg koud. Veel mensen klimmen over rotsen nog een stukje verder omhoog.
In het souvernirswinkeltje kopen we een t-shirt en we verwarmen ons met een bak koffie. Vervolgens met het treintje terug naar beneden. Leuke ervaring!


      
  
       Aan de voet van de berg is het zonnig en 20 graden. Wat een verschil.
Na dit avontuur rijden we een prachtige route naar Criccieth. Waar Herman al 2x eerder op vakantie is geweest. We gaan even bij het strand kijken.
Bij Abersoch terug naar het noorden richting Caernarfon en Conway, terug naar het hotel. Dan lopen we naar de oostzijde, ongeveer 20 min. en eten daar in een restaurant.
Op het terras van het hotel drinken we nog koffie. Met de wind in ons gezicht.

Donderdag 6 augustus.
Na een uitgebreid ontbijt rijden we over de kustweg oostwaarts naar Rhyl. Hier bekijken we het Sea Life Aquarium. We lopen onder een groot aquarium door en zo zien we o.a. kleine haaien boven ons cirkelen. Heel apart is dit.

Verder zien we roggen in alle soorten en maten in grote bassins. Deze beesten kun je makkelijk aanraken. Rhyl is een drukke plaats met allerlei kermisattracties.
Aan deze kust staan erg veel stacaravans dicht op elkaar. Ze staan op grote pleinen zonder boom of struik.
      


We vervolgen de kustweg naar Flint. Hier zien we overblijfselen van een kasteel. Deze rune doet het wel goed op de foto. Zeker met het mooie, zonnige weer. Ongeveer 20C.

In Chester, een ontzettend leuke plaats, bekijken we de oude winkelgallerij. Daar is Chester beroemd om. Via houten trappen kom je op de bovenste gallerij, die je rond kunt lopen en waar je allerlei winkeltjes aantreft. Het is hier gezellig druk met veel publiek. We kopen wat souvenirs en drinken bier in de pub. Ook maken we een kleine rondvaart over de rivier de Dee.
Tijd om naar Port Sunlight te gaan. Daar woont tijdelijk een familielid die wij willen bezoeken. Met z'n drien rijden we naar Parkgate en eten in een restaurant met vergezicht over de Dee. We zien heel in de verte de rune van Flint.
Vanuit Port Sunlight rijden we in 5 kwartier terug naar het hotel.