Een midweek Landal Coldenhove in Eerbeek G E L D E R L A N D.

Inleiding

Ondanks alle corona maatregelen hebben we toch enkele maanden geleden een huisje geboekt in de hoop dat er dan wel versoepelingen zouden zijn. En dat klopt ook wel, alleen hebben we wel te maken met restaurants die nog niet binnen mogen serveren. Alleen terrassen mogen open tot 20:00 uur. Enfin... we zien wel. Er even tussenuit is voor ons het belangrijkste.Wolfheze

11:00 uur vertrekken we met mooi weer naar Gelderland. Niet al te veel verkeer.
We hebben een tafeltje gereserveerd bij pannenkoekhuis De Tijd in Wolfheze. Op deze maandag blijkt er voldoende plaats te zijn en kunnen we redelijk rustig van onze maaltijd genieten. Ik zeg redelijk rustig want om de haverklap komt er een trein met noodvaart voorbij. Onze pannenkoek met appel en spek smaakt heerlijk.
Binnen moeten we een mondkapje op om naar het toilet te gaan.

Mariëndaal

Vervolgens een ritje van 10 min. naar het Landgoed Mariëndaal, tussen Oosterbeek en Arnhem. Op aanraden van mijn zus gaan we hier wandelen. Direct nadat we uit de auto stappen zien we al een watervalletje. Dat is al leuk!


We wandelen 3 km over het heuvelachtig terrein, door het mooie bos en door een tunnel van bomen met kronkelige stammen en takken, de Groene Bedstee genaamd.De Groene Bedstee is een loofgang. Deze tunnel van bomen ziet er uiteraard ieder jaargetijde anders uit. Boven ons hoofd zijn de takken ineen gegroeid zodat er weinig daglicht door kan. Heel apart... deze boomtunnel!
Bossen worden op Landgoed Mariëndaal afgewisseld met percelen landbouwgrond. Het pad dat wij volgen loopt dus ook langs een maaiveld waarop rijen gras liggen te drogen in de zon.
In het park om het huis is het leuk wandelen langs de vele slingerpaadjes in het bos. Bruggetjes zorgen ervoor dat je met droge voeten naar de andere kant van de beek komt.
Tot zover het landgoed Mariëndaal.  Meer foto's te zien op deze pagina.

Aankomst

Na een rit van een half uur bereiken we Eerbeek. Eerst doen we er bij de Jumbo onze boodschappen. Ieder een karretje (verplicht) en uiteraard mondkapje voor.
Bij Landal door de Drive Trough check-in, zoals we thuis al hadden geregeld. En exact om 16:00 uur staan we met de auto bij een loket waar we alleen het registratieformulier afgeven en de sleutel van ons huisje in ontvangst nemen. Gaat lekker snel zo! Dan de weg volgen naar bungalow nr. 257 (type 6c).
Een mooie vrijstaande woning met moderne inrichting en een keuken om u tegen te zeggen. Het ziet er allemaal schoon uit, op de tafel en stoelen buiten na dan. Herman pakt meteen een doek en leeft zich uit. Hij zal de komende dagen nog wel vaker het buitenzitje moeten schoonvegen want er liggen steeds opnieuw pollen op.
We eten buiten op ons eigen terras een verse maaltijdsalade van de supermarkt.
Daarna wandelen we naar de hoofdgebouwen om er een kijkje te nemen. De parkshop is helaas al om 18:00 uur dicht gegaan, terwijl er in de app stond dat die om 19:00 uur zou sluiten. Klein foutje. Gelukkig hebben we niets dringends nodig. Wel reserveren we een tafeltje voor morgenavond, op het terras. Het belooft immers opnieuw een zonnige dag te worden.Meer over dit complex lees je op de verblijf pagina.