Hoenderloo - Gelderland

Landal Miggelenberg

Aankomst
Bewolkte, koele dag. Het is maar 13 graden als we van huis wegrijden.
Half drie zijn we op de plaats van bestemming: Landal Miggelenberg in Hoenderloo Gld.
We worden vriendelijk ontvangen en kunnen meteen in het huisje, we hoeven niet tot drie uur te wachten. De gevraagde 4 personen type woning wordt kosteloos door Landal gewijzigd in de luxe uitvoering. Als reden geven ze op dat we dat eens mogen uitproberen. Nou, prima toch!
Het wordt nr. 25. Inderdaad een moderne inrichting. Meer hierover op de verblijf pagina.


Terrein

Nadat we de auto hebben leeggemaakt en de spullen een plekje in het huisje hebben gekregen gaan we een rondje over het terrein lopen.
Het is een groot park en telt 270 huisjes die redelijk bezet zijn. Je kunt hier fietsen huren, er is een bowling, midgetgolf, tafeltennis, zwembad, restaurant, winkel en er is veel te doen voor kinderen.

Op het terras bij onze bungalow eten we stokbrood en luisteren we naar de vogels. Er is een flink stuk gras om het huis en daar kunnen we een uurtje in de zon doorbrengen.

In het restaurant op het terrein gaan we later in de avond eten. Het ziet er gezellig uit. De maaltijden zijn prima, alleen een beetje prijzig en de keuze is wat beperkt.

De woning is koel als we terugkomen, dus doen we de verwarming aan. Daar krijgen we het nog moeilijk mee de komende dagen, want het is te heet of te koud. Zal wel aan ons liggen dat we de thermostaat niet goed kunnen instellen. Zelfs het allerkleinste kamertje heeft verwarming. Heb je ooit warm wc papier gebruikt?
Nog iets aparts: de klok in de woonkamer heeft afbeeldingen van verschillende vogels en laat het desbetreffende gefluit horen van dat uur. Geinig !
Oei... Wil breekt een blauw waterglas, dat is jammer. Ondertussen worstelt Herman met de internetverbinding. Die is er wel maar zo ontzettend traag dat je er moedeloos van wordt. De Ipads ontvangen al helemaal niets. De verlichting is in ieder geval helemaal tip top. De plafondspotjes zijn zelfs in lichtsterkte te regelen en de lampjes naast het bed kunnen alle kanten opdraaien. Ben benieuwd hoe het slapen hier bevalt.