Een midweek Landal Michelenberg in Hoenderloo G E L D E R L A N D.

Appeltern

Voor elf uur arriveren wij in Eindhoven. Drie kwartier later rijden we, met moeder op de achterbank en haar gloednieuwe rolkoffertje in de kofferbak, naar Appeltern. Daar willen we de tuinen bekijken. Het is er goed weer voor. Wel grijze lucht maar het is droog en niet koud met 19 graden.
De rit duurt ca. 50 minuten en dan zien we de entree al.

De tuinen van Appeltern bestaan al 30 jaar. Eerst was het een klein stukje grond met diverse tuinhoekjes. Daar kwamen veel mensen op af. Elk jaar kwam er een nieuw stukje terrein bij dat werd ingericht met een mooi ontworpen tuin. Het park bevat inmiddels veel meer dan tuinen alleen. Het nieuwe entreegebouw met winkel en plantenmarkt is daar een goed voorbeeld van. Nieuw is het ontdekkingseiland. Het park is momenteel 22 hectare groot. Nergens in Europa is zoveel variëteiten aan tuinen en planten te zien als hier.Bij het wandelen over het kleurrijke terrein kijk je de ogen uit. Zoveel mooie struiken! Elk hoekje is weer anders ingericht. Dan weer een leuke vijver verstopt achter een heggetje daarna een soort van doolhofje en de hoek om is een bruggetje met schitterende bloemen. Prachtig allemaal! We zien lang niet alles zo groot is het. Houd je van planten dan is dit zeker een aanrader.

Wij zijn inmiddels toe aan de lunch. Dat kan in het restaurant. Herman eet een broodje gezond en moeder en ik kiezen voor tomatensoep met brood. Heel lekker!
Vervolgens rijden we met een flauw zonnetje naar Hoenderloo. Opnieuw een rit van ca. 50 minuten.Aankomst

Bij de receptie van Landal Miggelenberg is het druk. Maar het stroomt lekker snel door en ook bij ons duurt de inschrijving niet lang. Met de sleutel van huisje 66 en een plattegrond van het terrein in de hand rijden we door de slagboom.
De woning is exact zoals wij verwachten. Mooie inrichting en er is alles wat we nodig hebben. Prachtig servies en mooie glazen plus bestek zijn aanwezig in de compleet ingerichte keuken. Alleen de lampenkap boven de eettafel is stoffig maar voor de rest is het goed schoon. Het is wel een donkere woning omdat er door alle bomen en struiken weinig daglicht binnenkomt.
Meer over dit complex lees je op de verblijf pagina.

Om vier uur zitten we al aan de koffie. Daarna maken we de bedden op en proberen we onze draai te vinden.
Ma en Herman besluiten een wandelingetje te gaan maken over het terrein. En Wil kan heerlijk languit op de bank een boek lezen.

Half zeven gaan we in het restaurant eten. Het is er gezellig druk. De maaltijden zijn uitstekend en de bediening is erg vriendelijk. Twee uur later lopen we in de miezerregen naar huis.