Verslag van een bezoek van 3 dagen aan Rome.

Oktober 2009

terug       foto's       verder
      


       Maandag 19 oktober 2009.

Vertrektijd 07:00 uur met een toestel van Transavia. De reis gaat over Frankfurt en de besneeuwde Alpen.
Na een goede vlucht is de landing vijf minuten eerder dan gepland, maar die tijd gaat verloren door het lange taxiŽn van wel een dikke 10 minuten.
Met bussen worden de reizigers naar een terminal gebracht. Dat is ook een rit van 10 minuten. Er wordt flink gewerkt op het terrein van de luchthaven.
Onze koffer komt snel op de bagageband. Ja, deze paar dagen delen we samen een grote koffer.
Dan gaan we op zoek naar een infobalie voor een shuttlebus. We horen dat de shuttlebus 20 euro p.p. gaat kosten en dat je dan tot aan je hotel wordt gebracht. Een rit met de trein kost 12 euro. Aangezien ons hotel erg dicht bij het station ligt is de keus snel gemaakt. We kopen een ticket voor de Leonardo Express die vanaf spoor 2 om 10:06 vertrekt naar Station Termini.
In de volle trein rijden we door het land op weg naar het centrum van Rome. Onderweg zien we opvallend veel graffiti op gebouwen, betonnen randen en viaducten.
Het is mooi weer, beetje fris en half bewolkt.
De treinreis duurt 40 minuten. Bij het verlaten van het stationsgebouw zien we een Spar supermarkt. Dat is handig om te weten.
Het is even zoeken waar we zitten, want het is niet duidelijk van welke kant we het gebouw uit zijn gekomen. Maar dan vinden we Hotel Romantica toch nog snel.
De kamer is al beschikbaar. Op de 3e verdieping krijgen we een middelgrote kamer. Goede harde bedden zal later blijken, genoeg kastruimte, een bureautje, 2 stoelen en een tv. De badkamer is erg klein. Als we onze schaarse spullen hebben opgeborgen gaan we meteen al de stad verkennen. Het is inmiddels een uur of twaalf.


terug           foto's           verder