Verslag van een bezoek van 3 dagen aan Rome.

Oktober 2009

terug       foto's       verder
      


Hier een opsomming van de route en bezienswaardigheden die we deze 1e dag in Rome aandoen.

 • Vanaf Station Termini gaan we het noorden bekijken. Meteen valt het drukke verkeer op met de vele bussen.
 • Piazza della Repubblica. Het eerste plein waar we aandacht aan besteden. Midden op de piazza staat een fontein. Het verkeer raast om ons heen en het oversteken is een riskant moment.
 • Piazza Barberini. Op dit plein is een optreden van een paar straatartiesten aan de gang.
 • Piazza di Spagna, beter bekend als de Spaanse trappen. Tussen 1723 en 1726 werden de trappen aangelegd. We tellen 132 treden. Zitten er een poosje met vele anderen. Genieten van het mooie weer, kijken naar mensen, paarden, gebouwen en straten om het plein.
  Bovenaan is de Franse kerk Trinitá dei Monti. Beneden is er de Fontana della Barcaccia. De fontein, in de vorm van een bootje, is het werk van Pietro Bernini, de vader van de meer beroemde Gianlorenzo Bernini.
 • Villa Medici. Het 16de-eeuwse huis is nu een Franse academie.
 • Villa Borghese. Het park wel te verstaan.
  We eten een hotdog waar een stug vel omheen zit. Brrr...
  Het is een ideaal park om de drukte van Rome te ontvluchten. Het is een heerlijke hangplek, maar het wordt door velen ook gebruikt om de spieren los te maken: skaters, joggers en fietsers.
 • Piazza del Popolo. Het lijkt erop dat er een markt is geweest die nu wordt opgeruimd. Het is erg rommelig en een gedeelte is afgezet met hekken. In het centrum van het plein staat een Egyptische obelisk omringt door marmeren leeuwen en fonteinen.
 • Ponte Margherita. Via deze brug lopen we over de rivier de Tiber naar de andere kant.
 • Ponte Cavour. Route terug naar het oosten.
 • Piazza del Parlamento. We zijn hier aan de achterkant van Palazzo Montecitorio. Dat bewaren we voor later.
 • Trevi fontein. Het is er druk, druk en nog eens druk. De beroemdste en grootste fontein van Rome mag je natuurlijk niet missen.
  De fontein werd ontworpen door Niccoḷ Silva in 1732. Het duurde maar liefst dertig jaar voordat het kunstwerk was voltooid. De fontein werd gebouwd in opdracht van paus Clemens XII als teken van zijn macht en rijkdom.
  Centraal staat Neptunus, de God van de Zee. Hij staat op een schelp die wordt voortgetrokken door twee paarden die staan voor de onvoorspelbaarheid van de zee: wild en rustig. Bij de Trevi Fontein is het gebruik om over je schouder een muntje in het water te gooien. Wie dat doet zal ooit terugkeren naar Rome.
  De fontein figureert overigens in vele films.
 • Santi Vincenzo e Anastasio, de kerk tegenover de Trevifontein.
 •         Spaanse trappen

  Trevi fontein


  Tot zover de eerste wandelroute van ca. 10 km. door Rome.
  Terug richting hotel.
  In het stationsgebouw zoeken we naar de Spar. Het zal wel altijd een raadsel blijven, maar die supermarkt hebben we daar niet weer gezien.
  In een andere winkel vlakbij ons hotel kopen we wijn, water en snoepjes.

  Bij restaurant Leonardi, waar de straat opengebroken is, besluiten we te eten. De obers zijn wat oudere mannen. H. kiest voor ham met meloen en spaghetti bolognese, Wil gaat voor de minestronesoep en spaghetti carbonara. Vanille-ijs met koude koffie als dessert. Plus 2x een halve liter rode huiswijn. Totaal € 60,-
        


  terug           foto's           verder