Wilisweg

Extra

Meer informatie over
Vista Sur.

Vakantie Tenerife 2022

Vanwege het milde klimaat kiezen wij ervoor om opnieuw een vakantie door te brengen op het schitterende eiland Tenerife. Dit keer kiezen we voor Playa de Las Americas op een locatie dat we kennen van een eerder bezoek.
Even weg uit het kille, grijze Holland. Misschien met enkele aanpassingen vanwege de pandemie. We gaan het zien.

Woensdag 19 januari 2022

Gisteravond bij de Rotterdamse Taxi Centrale een wagen besteld om ons deze ochtend naar het vliegveld te brengen. En ook hebben we een online gezondheidsformulier speciaal voor Spanje ingevuld waarbij je per persoon een QR code krijgt. Deze moeten we tonen bij het inchecken aan de balie van de luchthaven, samen met de QR code van onze vaccinaties tegen Corona. En uiteraard dragen we een mondkapje… de hele vlucht verplicht.
Het toestel is propvol als het om 10:45 uur vertrekt. De vlucht verloopt goed en de landing is nauwelijks merkbaar, zo zacht komen we aan de grond.
Het is inmiddels 14:30 u. een uur vroeger dan in Nederland.

Aankomst

Onze koffers komen bijna als laatste op de bagageband terecht, maar ze zijn er gelukkig. Dan naar de uitgang waar een TUI medewerkster ons de juiste bus wijst die ons naar Playa de las Americas moet brengen.
In de bus krijgen we te horen dat de mondkapjes in alle winkels ed. en op drukke plaatsen buiten noodzakelijk zijn. Niet veel anders dan in Nederland dus. Ook wordt verteld dat de Canarische Eilanden last hebben van restanten van een zandstorm uit de Sahara. Het is inderdaad een beetje heiig, veel wind en 21 graden.

Bij Vista Sur krijgen we pasjes van appartement nr. 144 op de 1e etage. De eerste woning naast het trappenhuis en de lift. Dat we daar geluiden van meekrijgen hebben we bij aankomst nog niet direct in de gaten. Wel zien we een ietwat donkere woonkamer die niet erg gezellig is ingericht. Wil brengt daar snel verandering in door kussens en gekleurde servetten neer te leggen. En een mandje op tafel te plaatsen. Zo doen we dat.
Het appartement is heel groot, heeft veel bergruimte en alles is gelijkvloers. Het balkon ligt aan de kant van het binnenplein van het winkelgedeelte met een grote fontein waar men naar de parkeergarage kan lopen. Onze herinneringen komen weer terug, want we waren hier 7 jaar geleden ook al eens.

Bij de supermarkt aan de kust halen we enkele noodzakelijke levensmiddelen. Dure zaak!
Dan uitpakken, kleding uithangen en de deur uit.We wandelen door wat wij de hoofdstraat noemen. Hier zijn veel restaurants, bars en hotels. Een kleurrijke, brede straat met veel hoge bomen. Bij de hotelparken Santiago III en V ziet het er gezellig uit. Leuke gebouwen en zoals gezegd erg kleurrijk.
Bij een grotere supermarkt kopen we nog eieren, jam en zoutjes en lopen via een pad langs de kust terug. Er staat veel wind maar Wil heeft weinig last van traanogen. Dat komt omdat het een droge, zwoele wind is.
Onderweg komen we een optocht tegen van een soort Hare Krishna beweging.

Half acht eten we bij Savage, aan de hoofdstraat. Dat blijkt een gezellige zaak te zijn met leuk personeel. Alleen weinig keus uit de menukaart. Er komt zelfs een zangeresje zingen om het publiek te vermaken.

verder