Vaals - Limburg

Inleiding

De planning is een midweek naar Vaals. Maar al ruim van tevoren zijn de weersvooruitzichten niet opperbest. Toch blijven we hopen dat de weermannen en vrouwen er naast gaan zitten. Maar helaas, hoe dichter de vertrekdatum nadert hoe onzekerder we worden. En precies in onze vakantie wordt het dus inderdaad een winterse week.
Goed voorbereid in warme kleding gaan we op reis. Maar oh jee... wat valt dat tegen. Die kou is niet leuk, maar hagel en sneeuw erbij doet ons de das om, letterlijk en figuurlijk. Kans op weersverbetering is er nauwelijks. Weet ook dat het voor mij met mijn traanogen geen pretje is om buiten te lopen. Dat we vroegtijdig ons vakantieadres verlaten is dan ook niet vreemd...


Naar Vaals

Het is 9 graden en bewolkt. Rond 11 uur vertrekken we naar het zuiden des lands.
Bij Weert in de buurt, Nederweert om precies te zijn, lunchen we bij restaurant De Goudreinet. Hoewel het grote parkeerterrein lang niet vol staat met voertuigen is het binnen erg druk. We eten een boerenomelet en gaan naar de wc.Als we daarna verder rijden begint het niet veel later te regenen en dat gaat tot in de avond door.
In Maastricht staat het verkeer stil. Herman neemt de eerstvolgende afslag richting Berg en Terblijt. Dan komt er een bord Cadier en Keer. En dat is goed, want we zijn vroeg en kunnen wel bij Margraten, iets verderop, gaan kijken bij de Amerikaanse begraafplaats.De druppels vallen op de cameralens en onze handen bevriezen. Het is 5 graden, maar de gevoelstemperatuur is min 2.
Zodra we een indruk hebben van deze enorme begraafplaats met de vele witte kruizen dan keren we om en duiken snel de auto in.
Door het Heuvelland rijden we een mooie route. Door Houthem en Eckelrade. Dat zijn leuke dorpjes. St. Geertruid is iets stadser. Dan door Mheer en Noorbeek en Slenaken. Overal zien we lege terrassen. Toeristisch is het hier zeker.
Regelmatig zijn er op onze route kleine doorkijkjes over het landschap. Alleen is het niet helder door de regen.Epen is ook een aardig plaatsje met een groot hotel/restaurant waar je wanneer je hier bent zeker van het uitzicht moet genieten. Er staat een groot schilderijlijst opgesteld om foto's te maken met dat mooie landschap als decor. De weg naar Vaals loopt door mooie bossen.