Dag 1 OUDE STAD

Dinsdag 17 september           vervolg


         
Het paleis van de markies van Dos Aguas (Spaans: Palacio del Marqués de Dos Aguas) is een rococo adellijk paleis. Het is een statig herenhuis dat eigendom was van de markiezen van Dos Aguas en momenteel eigendom is van de Spaanse staat. Het herbergt het González Martí Nationaal Museum voor Keramiek en Decoratieve Kunsten.     


    
Het is warm weer. Op één van de vele terrasjes drinken we koffie.
Later bezetten we een bankje in de schaduw bij het meertje met brug in het park Lardi del Turia.
    
Het park Lardi del Turia is aangelegd in de drooggelegde bedding van de rivier de Turia. Na een ernstige overstroming in oktober 1957, die grote schade aanbracht aan de stad en vele mensenlevens kostte, werd besloten de rivier om te leggen naar de rand van de stad.
Het park, dat zich door het centrum van de stad slingert, beslaat een oppervlakte van 110 ha en strekt zich uit over ongeveer 9 kilometer. Het dient als ontmoetingsplek en recreatiegebied en wordt veelvuldig gebruikt door joggers, fietsers en wandelaars. Het park herbergt vele plantsoenen, sportterreinen voor onder andere voetbal en tennis, fonteinen, een botanische tuin, speelplekken voor kinderen, een kermis en diverse culturele instellingen, zowel langs de 'oevers' als in het park zelf.
    
    
Dan lopen we in een rechte weg terug naar onze wijk, een wandeling van een kilometer.
Daar weten we een fijne plek op een terras te bemachtigen en eten een salade bij restaurant Casa Amadeo, een late lunch dus.

Tijd om te relaxen op de hotelkamer.
    
Rond zeven uur gaan we een drankje drinken… veel terrasjes zijn vol. Bij Casa Pepe zien we een leeg tafeltje onder de bomen en daar drinken we een glas rode wijn.
Het begint al te schemeren.
We wandelen verder en komen bij wat lijkt het centrum van deze wijk met veel terrasjes bij elkaar. Hier willen we wel iets eten, maar helaas is alles bezet.
We maken een U bocht en bij Tanamadana is wel een plekje vrij. We eten er varkenshaasje en aardappels met Parmezaanse kaas. Irish coffee kent de sommelier niet, want Herman krijgt een klein glas met koffie en een scheutje whisky erin. Bijna goed.
Je kunt in deze stad tot 's avonds laat nog een maaltijd bestellen.