Asten

Zaterdag 19 september 2020.

Asten moet een mooie plaats zjn en er is een kasteel. Reden genoeg om daar een kijkje te gaan nemen.
"Asten klinkt als een klok' lezen we op borden wanneer we de plaats binnenrijden. In alle uithoeken van de wereld tref je klokken aan die in Asten zijn gegoten.
We parkeren bij het gemeentehuis.Het centrum is aardig. Omdat het vroeg is zijn de terrassen op de Nieuwe Markt nog leeg. Al lopend door de straten hebben we veel last van de zon die pal in ons gezicht staat. Het overdekt winkelcentrum op de route komt dus als geroepen. Leuke sfeer hier.

Het centrum van Asten heeft veel nieuwbouw, toch anders dan ik had verwacht. Aan de rand van een parkeerplein staat een fontein die wel erg oud oogt. Aan de andere kant is een gevel mooi beschilderd met rode lijnen en stippen. Dat valt wel op.

Waar is het kasteel? Een mevrouw vertelt ons dat het 25 min. lopen is. Wij pakken daarvoor de auto en dat is maar goed ook want we zien uiteindelijk alleen de voorkant van het kasteel met de brug ervoor. Een bordje wijst erop dat het priveterrein is en hoewel de poortdeur open staat durven we toch niet verder te lopen. Wel komt de bewoner naar buiten en zegt dat je gedeeltelijk om het kasteel kan lopen. Dat zal wel, maar door de bomen zie je toch bar weinig van het oude gebouw. Bezichtigen is er niet meer bij.