Leende

Door het coranavirus is de vakantie deze zomer niet doorgegaan. Daarom besluiten we een weekendje weg te gaan tijdens enkele mooie nazomer dagen in september. Onze keuze valt op Brabant. We waren hier een paar maanden eerder maar hebben vanwege slecht weer ons uitstapje toen moeten afbreken. Nu dus een herkansing.

Vrijdag 18 september 2020.

Het is schitterend weer. Tijdens de rit naar het zuiden is er een klein oponthoud bij Gilze Rijen maar dat mag de pret niet drukken.
We rijden eerst naar Leende voor een lunch bij restaurant Nobel in de Dorpstraat.
Handgel gebruiken en een registratieformuliertje invullen. Dat zal de komende dagen wel vaker moeten gebeuren. De zaak ziet er leuk uit en de lunch is heerlijk.
Dan rijden we een klein stukje verder om te gaan wandelen. We hebben een bos- en heidewandeling van 3,6 km uitgezocht in het gebied De Galberg in Heeze-Leende. Het startpunt is Strijperspad 1, Leende. Daar is ook een parkeerterrein.
We volgen de oranje paaltjes door de noordelijke streek van het grote, groene gebied. De wandeling begint door de bossen. Herfstkleuren zijn al een beetje te zien en met het zonlicht door de bomen is dat best mooi. Ook mooi zijn sommige grote paddenstoelen die we aantreffen.
Het is heerlijk wandelen door het bos en je ruikt de frisse naaldbomen, zoals douglas en grove den.
De heidevelden hebben nog net een kleurtje, de heide is gelukkig niet allemaal uitgebloeit.

Vervolgens rijden we in een half uurtje naar ons hotel De Sleutel in Riethoven. Daar zitten we een poosje buiten op het terras en verwelkomen familie die een hapje met ons meeeten. Reuze gezellig!