Menu
Wilisweg

Groningen
Pieterburen
Lauwersmeer e.o.
Zoutkamp
Terugreis

www.bastionhotel.nl

www.hemingway.nlGroningen


Dinsdag 22 okt. 2013


Met mooi weer rijden we van Eindhoven naar Winschoten.
Bij Waanders in Staphorst drinken we koffie en eten donkerbruin brood met kroketten. Super lekker, maar eigenlijk net iets teveel.
De reis naar Winschoten vervolgen we met flink wat wegwerkzaamheden. Daar hoort natuurlijk ook een stukje file bij. Hele stukken zijn gemarkeerd met van die oranje pionnen. Ook zijn er sporen van wegverbreding te zien. En de grote rotonde bij Veendam ligt helemaal overhoop. Enfin… we naderen Winschoten.
In Old Wolde gaan we eerst op familiebezoek en daarna naar het centrum om te winkelen. Het centrum van deze stad is erg gezellig, misschien komt dat ook wel door het mooie weer. Er is veel veranderd de laatste jaren. Zo is het knutselwinkeltje verdwenen. En nieuw is een winkeldoorgang met gekleurd glas.


Tijd om naar ons hotel te rijden. Tja… dat gaat niet zonder slag of stoot. We rijden in Groningen een paar keer verkeerd. De navigatie in onze nieuwe auto is niet erg behulpzaam. Maar na veel omzwervingen zien we dan toch het Bastion hotel liggen.

Het is een prachtig hotel met mooie kamers. Enige minpunt zijn de deuren die heel zwaar opengaan. Zelfs de badkamerdeur heeft een dranger die te krachtig is afgesteld. We bergen onze spullen op en begeven ons weer in het verkeer. Nu naar P&J. Dat lukt gelukkig lekker vlot zodat we daar net na zes uur aankomen.
Onze gastheer krijgt een appeltaart en bewondert uitgebreid onze nieuwe wagen. Omdat we vanmiddag eigenlijk te weinig hebben gedronken zijn we blij met een glas water.
Iets na half zeven rijden we naar het centrum van Groningen en eten tapa's bij Hemingway, een Cubaans restaurant. De hapjes zijn erg lekker, alleen zien we geen kleuren want het is er nogal donker. Het is een gezellig bezoek maar helaas komt er overal een einde aan. We brengen P&J thuis en keren terug naar het hotel.
Dit was me het dagje wel !Naar de foto's.