Naar het westen.
Route: wegnr. 125 Guia - Pera - Porches - Lagoa - langs Portimão (een supergrote stad) - Lagos - Luz. Hier missen we een uitkijkpunt. Dan naar Burgau (binnenweg, direct langs de kust). Proberen het strand te bereiken over een zeer slechte weg. We geven het op want we weten niet hoe ver het is. Rijden terug en drinken koffie bij een hotel/restaurant met zwembad.
Daarna naar de 125 terug richting Vila do Bispo. Vandaar naar het zuiden naar Sagres.

We bezoeken het schiereiland Ponta de Sagres. Daar staat Fortaleza de Sagres, een fort uit de 16e eeuw met een windroos op de grond. De windroos heeft een doorsnede van maar liefs 43 m. en bestaat uit stenen.

Achter de dikke muren van de vesting staat de beroemde zeevaartschool waar Hendrik de Zeevaarder het hoofd van is geweest. Zo wordt beweerd. Er zouden hier plannen zijn gesmeed voor de ontdekkingsreizen. Het reusachtige complex heeft meerdere gebouwen, waaronder een kapel. Er staan panden in de steigers die een opknapbeurt krijgen. Verder kun je er alleen ijs kopen of snoep en frisdrank uit een machine.
We volgen het voetpad helemaal aan de buitenkant van het grote terrein, rondom de vuurtoren. Dat is een flink eind over ongelijke vierkanten straattegels. Het loopt niet echt lekker.
Het uitzicht over de steile kust is heel erg mooi. Enkele vissers gooien, op deze hoogte tussen de rotsen, gewoon hun hengels uit.
In de verte zien we Cabo de São Vicente liggen. Dat is het volgende doel.