Zon 29C.
Over rijksweg A22 richting Faro naar Tavira. (rit duurt ca. 30 min.)
Deze middelgrote plaats heeft diverse parkeerterreinen, op het derde kunnen we royaal parkeren. Meteen zien we 2 bruggen en een spoorbrug. We lopen naar het centrum en komen bij de Romeinse brug, die alleen voor voetgangers toegankelijk is.
Over een groot plein, met fontein en bestrating in een golf motief, komen we in een winkelstraat. Daar ziet Wil bovenaan een trap, tussen gebouwen door, een stukje van een kasteelmuur. Uiteraard gaan we er kijken. Bovenaan staan we direct in de mooie tuin en hebben zicht over de stad met z'n vele kerkjes. Er moeten er meer dan 20 zijn.
We lopen rond bij de rune en bekijken het geweldige uitzicht over de puntdaken van deze schilderachtige plaats.

Dan door de straatjes lopend komen we bij een watertoren.
Even tussendoor: heb je hoge nood dan moet je hier naar de wc. Die is superwit, mooi, modern en schoon.
Bovenin de watertoren is een Camera Obscura met uitzicht van 360 in het rond over Tavira. Met de lift naar boven, onder begeleiding van een gids. Die laat via een grote schotel de stad zien via een spiegel en een lens op het dak. Door de lens komt het beeld op een grote ronde schotel. Daarop zien wij de stad.
De gids bedient de installatie en vertelt het e.e.a. over de gebouwen en bijzonderheden. We zien op het parkeerterrein bij de spoorbrug onze huurauto staan. Gelukkig maar!
Na afloop maken we foto's van het uitzicht en via de trap lopen we naar beneden. Trappen lopen is voor ons immers geen probleem en zo hoog is het hier niet.


Op een terras op het plein bij de fontein eten we een kaassandwich. Wil drinkt er water bij en Herman warme thee. Alsof het nog niet heet genoeg is.