|
|
ANEKDOTE:
We nemen plaats aan de buitenzijde van een winderig terras van restaurant Tasca D'Alkhaz. Wil bestelt
stroganov met rijst en Herman begint al meteen met iets speciaals nl. 'biefstuk van de steen'. Hij weet
dan nog niet dat hij dat zelf moet klaarmaken op een steengrill. Ha, ha…!
Hij krijgt een wit plastic schortje voorgebonden dat wappert in de wind. Dat wordt niets denken de obers
en we krijgen een andere tafel aangewezen, meer uit de wind. Een vierkante hete plaat wordt eerst met
kruidenboter ingesmeerd en dan wordt er een flink stuk malse biefstuk opgelegd. Veel rookontwikkeling
dat niet prettig is voor andere gasten kan ik zeggen. Herman trekt zich daar niets van aan en zit
zichtbaar te genieten. Een salade erbij en een wijntje en de maaltijd is compleet.
TIPS:
Als je van een goede pizza houdt moet je bij restaurant Cias zijn. Aan de kust, achteraan, hoekje om.
Luchtige bodem (die ze hier zelf maken) en verse ingrediënten.
Een fles rode wijn erbij en een stuk ijstaart Romantica na. Dit voor maar € 35,25 voor 2 personen.
El Rancho, het restaurant met de rode tafelkleedjes. Aan de zeezijde.
Lekker eten en een leuke bediening.
Wil je zelf boodschappen doen? De Lidl is in de buurt en ook op zondag kun je er terecht.
|
|
Draag stevig schoeisel. De bestrating is gewoonweg slecht. Kleine,
onregelmatige stenen waar je niet makkelijk op kunt lopen zie je bijna overal in de Algarve.
Op de weg terug naar ons appartement komt er een keer een ambulance met zwaailicht en sirene aan.
Er is een vrouw op de trappen gevallen. Om thuis te komen moeten we er langs en zien een lelijke wond.
Wees dus gewaarschuwd.
|