Home        Verslag        Foto's        Routekaart      Hotels
VERTREK
Maandag 28 juli 2008 is een mooie, warme en zonnige dag.
Half vier zijn we aanwezig bij P&O Ferries. Aan het eerste loket aan de rijbaan worden onze paspoorten gecontroleerd en hier leveren we meteen de vouchers in. We krijgen ieder een sleutelkaart en een instapkaart die tevens toegang geeft tot het restaurant.
Om vijf uur begint het inchecken en opnieuw moeten we de paspoorten tevoorschijn halen.

Het is een doolhof van gangen en trappen op de Pride of Rotterdam. Onze hut is op dek 10, kamernr. 10416. Een wel zeer kleine kamer met een stapelbed. Handig klapt Herman de bedden uit. 't Is wel behelpen hier.
We verkennen het schip en gaan op de sundeck kijken. Ja, de zon is er.
Kwart over zes begeven we ons naar het restaurant en genieten van een buffet. Drankjes uit de automaat w.o. water, koffie en thee zijn gratis. Wij bestellen bij een ober in piratenkleding een half litertje wijn en tellen daar € 11,50 voor uit.
Met een volle buik gaan we naar het dek om te kijken hoe de vrachtwagens en containers aan boord komen. Op de verschillende dekken zijn er winkels, een casino, bars en restaurants, filmzalen en ook de kinderen worden zoet gehouden met een ballenbak, een tv en een filmhoek. Er kan bingo worden gespeeld en er is live muziek.
Om negen uur kijken we naar het losgooien van de trossen en zien we dat het schip heel langzaam een draai op de plaats maakt met slechts één kabeltje vast aan de kade.
Bij een mooie ondergaande zon zien we tijdens het varen o.a. De Maeslantkering, Hoek van Holland en de lange pier waar je met de auto overheen kunt.
Ongeveer om tien uur drinken we wat bij de bar waar een pianist het publiek ook met z'n stem vermaakt. Je mag zelfs een verzoeknummer aanvragen.
Daarna naar dek 8 en 9 om er opnieuw rond te kijken. Na een publieksspel, in de sunset lounge, komt een bandje optreden. Het is een leuke avond op deze manier.

Wil slaapt boven in het stapelbed en is blij met het hekje. Want stel je voor…

YORK
Dinsdag 29 juli. Het is een uur vroeger!
Om zes uur 's ochtends worden we op een vriendelijke manier gewekt door klanken uit een luidspreker. Men wil ons aan het ontbijt hebben. Dat overigens prima is, wel druk maar goed georganiseerd. Veel personeel met ieder een eigen taak.

Twee uur daarna zijn we in Hull. Het is een beetje mistig.
Wanneer we later in de ochtend in York aankomen komt de zon door, We parkeren de auto in een garage in Kent Street en vandaar lopen we in 5 minuten naar het centrum. York is echt een leuke plaats. Vandaag is het ook nog markt. Heel gezellig!
De Minster is de grootste middeleeuwse kathedraal van Noord-Europa. Een gedeelte wordt gerestaureerd. Wij lopen er helemaal omheen.
Dan drinken we bij Starbucks koffie. Het is ca. 11 uur.
De stadsmuur en de tuin bekeken van het Yorkshire museum.
Vervolgens lopen we op de rivier de Ouse af en we besluiten een rondvaart van een uur te maken (£ 8,- p/p).
Daarna zijn we weer uitgerust en gaan wandelen door de leuke straatjes. We nuttigen op een verhoogd gelegen buitenterras een dubbele ei-sandwich van dik bruin brood met een glas sinaasappelsap. En ondertussen naar mensen kijken die voorbij lopen.
Op de plattegrond kijken we wat we verder nog kunnen doen. Dat word de Clifford's Tower.
Het is nog steeds stralend weer, wel een beetje winderig op de hoge buitentrap van de toren. Ronde, betonnen binnentrap met enigszins ongelijke traptreden. Niet al te eng. Als je bovenkomt zie je een mooi uitzicht over de stad. Dit is een goede afsluiting van ons bezoek aan York. Duurt even voor we York uitrijden i.v.m. slechte bewegwijzering.

EASINGWOLD
16:00 aankomst Easingwold.
Leuke woning uit een rijtje van zes. De auto kan voor de deur worden geparkeerd.
We wandelen door het plaatsje en kopen een notitieboekje in de plaatselijke supermarkt. Daarna bier drinken op een terras. Het is een beetje toeristisch. Drie hotels hier volgens de gevels, met dezelfde picknicktafels voor de gebouwen. Maar 1 hotel in gebruik, nl Hotel George. De anderen zijn alleen bars, maar de naam `hotel` is gebleven.
Ons hotel ziet er leuk uit, typisch Engels, met bar en restaurant. Daar eten we heerlijk en de gerechten zijn leuk en ook apart opgemaakt. In de pub drinken we wijn. Niet al te veel te beleven, enkele plaatselijke bezoekers die een pint komen drinken.
In Easingwold is er een jaar of drie geleden een filmploeg geweest van een Hollands reisprogramma voor TV. verder