Home        Verslag        Foto's        Routekaart      Hotels
EDINBURGH
Woensdag 30 juli.
Prima ontbijt. We eten: toast met boter en toast met scrambled eggs en een bekertje yoghurt.
Half bewolkt. Het is Half 10 als we gaan rijden.
Route: Easingwold - Thirsk - A19 - Stockton-on-Tees - Tyne tunnel (=toltunnel, alleen met gepast geld) bij New Castle - A1 - Alnwick.

Half 12 pauze in Alnwick. Voor kort parkeren rijden we door een stadspoort naar het centrum. Na de koffie rijden we verder over de A1. Het is rustig onderweg.
Naar Edinburgh waar we bij Waverley Station parkeren.
Over ons bezoek aan deze stad kan ik kort zijn: we hebben genoten!
Over de Royal Mile lopend komen we diverse straatartiesten tegen. Er is veel publiek, erg gezellig en mooi weer zo'n 20 graden. Wat willen we nog meer!
Oh, ja, naar het kasteel. Dat ligt aan het einde van Royal Mile, de bekendste straat van Edinburgh. Daarvoor lopen we eerst over het terrein van de jaarlijkse Militaire Taptoe waar de tribunes al klaar staan voor de show van komend weekend.
Er staan 6 kanonnen bij het kasteel uit de 17e eeuw. In één van de gebouwen vind je de Schotse kroonjuwelen. Het vuurwerk met nieuwjaar wordt bij dit kasteel afgestoken.
Uitzicht over Edinburgh wordt gedeeltelijk belemmerd door een tribune voor de Taptoe.

De stad verlaten is opnieuw een hele onderneming. We volgen braaf de borden Forth Road Bridge en A90, maar dan ontbreken die borden opeens. We kriskrassen over doorgaande wegen zonder dat er richtingen worden aangeduid. Uiteindelijk hebben we de stad kunnen verlaten en rijden we de file in voor de Forth Road Bridge. Overigens is dit geen tolbrug meer. De reisgidsen kunnen weer gecorrigeerd worden.

ABERDOUR
Vijf over zes komen we aan bij Hotel Aberdour in Aberdour. Parkeren kunnen we een eindje verderop op een openbaar parkeerterrein. We blijven 2 nachten.
Het meubilair in de kamer is oud en versleten. We kunnen de 2 bedden niet tegen elkaar aan schuiven omdat er maar 1 nachtkastje met verlichting aanwezig is. Willen we allebei van dat licht gebruik maken moet het wel tussen ons in staan. Achter een bed is het stopcontact verstopt. Houten hangkast die nauwelijks open kan omdat er een bed voor staat. Bovendien ruikt het in die kast vreselijk naar luchtverfrisser.
Grote badkamer met houten plank voor de toiletspulletjes. Heel bijzonder is wel dat er in deze ruimte tapijt ligt. Jawel, niks koude voeten hier! En het gordijn is een flink eind tekort. Dat is vast nieuwe mode.

We eten in het hotel restaurant. Het voorgerecht is leuk opgemaakt, maar erg weinig, lijkt wel haute cuisine. Hoofdgerecht is spaghetti. Supergrote bolle wijnglazen noemt men hier een klein glas.
Na het eten lopen we door het plaatsje dat een kasteelruïne bezit. Er loopt een spoorlijn. Net op het moment dat we op een bruggetje staan komt een treintje daar onderdoor.
We zien hier ook één van de vele golfterreinen die we nog op deze reis zullen tegenkomen.
Drinken in de bar een slaapmutsje en kletsen gezellig met een man die een door de whisky aangetaste stem heeft.
 terug        verder