Dag 3. CHAMBERY
Donderdag 4 sept.
Fijne hotelkamer en een hele prettige badkamer met een goede douche. Ontbijt is prima, alleen valt er niets mee te nemen voor onderweg. Ons volgend doel is Chambéry. Het is nat buiten en dat zal de hele dag wel zo blijven is de voorspelling. Onze route gaat verder over de N 83 richting Arbois. Daar is een waterval. Maar ja… om nu terwijl het regent nog meer nattigheid op te zoeken is niet ons ding. We passen de route aan en koersen naar Lons-le-Saunier en Orgellet over de D 470. Deze route door de Jura halen we uit een reisboek. Door enkele mooie dorpjes en mooie landschappen. Over de D 27 naar Oyonnax en richting Annecy. Dit gebied herkennen we van een eerder bezoek aan de Franse Alpen. Over de A 40 met veel tunnels. Bij een wegrestaurant drinken we koffie en eten een koek. Vervolgens rijden we langs een groot meer waar de plaats Aix-les-Bains aan ligt. De zon piept soms door de bewolking heen, maar de bergen zijn nog wel in de mist gehuld. |
|
Omstreeks 15:00 uur komen we aan bij Brit Hotel in Chambéry. Inchecken kan meteen. ![]() |
Ondanks de grijze lucht rijden we een stukje terug naar de zuidpunt van dat grote meer, genaamd Bourget. Herman parkeert bij de jachthaven en we maken even snel een foto. De auto staat eigenlijk op een plek waar we niet mogen staan en dus zoeken we een andere plaats. Bij een tennisveld lukt dat. We wandelen naar het meer en als we bij het strandje aankomen begint het plots hard te waaien. De lucht boven de bergen belooft niet veel goeds. Toch maar weer naar de auto. Een goed besluit, want rond 17:00 uur als we op onze hotelkamer terug zijn barst de regen los. Plus wat onweer. |
Kamer 39 ligt aan het einde van de gang achter twee deuren, op de 1e etage. Beetje kleine ruimte maar alles is aanwezig en de airco doet het goed. Groot parkeerterrein voor de deur. We kunnen in het pand de maaltijd gebruiken. En die blijkt best goed te zijn en goedkoop. Een driegangenmenu voor 18 euro. Goeie ingrediënten en zeker niet te weinig. Het voorgerecht dat wij kiezen is een bordje met sla, kaas, tomaat, 3 halve gekookte eieren en plakjes (koude) champignons in een sausje. Ons hoofdgerecht is een schotel met diverse worstsoorten en kaas. Daarbij heerlijke frieten en sla en brood. Met een Dame Blance beëindigen we deze maaltijd en zitten we goed vol. |