Een reis door Frankrijk, gevolgd door een verblijf in de Languedoc-Roussillon. juni 2023
ZUIDKUST
Maandag 19 juni.
Eerst met de auto boodschappen halen bij Hyper Casino.
Daarna de Cote Vermeille verder ontdekken met een rit naar het zuiden. Het wordt al een beetje bekend terrein: St. Cyprien, Argelès (heel erg toeristisch),
dan Collioure om in Port Vendres te stoppen.
De zon komt door en het is 26 graden.
De auto kunnen we in Port Vendres kwijt op een terrein bij een monument. We lopen een trapje af en slenteren langs de haven.
Port Vendres is een badplaats bekend om zijn vissershaven. Winkels en restaurants zien we hier niet, die blijken aan de andere kant te zijn en zien we pas bij het wegrijden. Hadden we misschien beter moeten voorbereiden, maar aan de andere kant kun je toch ook niet elk stadscentrum gaan bekijken. |
Cap Béar is het volgende doel. Om daar te komen rijden we over een smalle bergweg met slecht asfalt. Volgens Herman is deze route vergelijkbaar
met die van Mount Washington. Mooi… hoeven we daar niet meer naar toe, dat scheelt uren vliegen.
Het lukt ons zonder problemen boven te komen, maar het uitzicht valt wat tegen. Een groot gebouw (dat niet gefotografeerd mag worden) staat lelijk in
de weg en daardoor is het vuurtorentje ook lastig te bekijken. De zon is inmiddels verdwenen en deze plek komt mede daardoor een beetje luguber over. |
Tijdens de rit terug kan ik toch een paar mooie foto's maken van de kustlijn.
De derde stop wordt Banyuls-sur-Mer, niet in de stad zelf maar aan de kust bij een strandje. Daar eten we een sandwich en
drinken veel water. De zon is erdoor gekomen en vocht is belangrijk. Een grote rots in het water lijkt op een hoofd.
Het strandje is voornamelijk een kiezelstrand. Naar fotoblad zuidkust. |
We gaan weer verder en rijden naar Cap Réderis. Dat is een aanrader! Aan weerskanten mooi uitzicht over de kust. In de verte ligt de
kustplaats Cerbere en daarachter is de Spaanse grens. |
Als we rond half vijf thuis komen is het daar bewolkt, 25'C.
Bij restaurant Bellagio eten we tagliatelle en ijs, met koffie daarna.