Wilisweg

Extra

Meer informatie over Aparthotel
Hovima Altamira.
  


Vakantie Tenerife 2020

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden die ontstaan zijn na uitbarstingen van vulkanen. Dat maakt het landschap zo speciaal. Het milde klimaat zorgt ervoor dat wij hier opnieuw een vakantie doorbrengen. Dit keer in Costa Adeje, in het zuiden van het eiland.

Woensdag 15 januari 2020

In onze woonplaats is het 12 graden, zwaar bewolkt en er staat veel wind.
Met een lunchpakketje in de rugzak stappen we in het vliegtuig naar Tenerife. Tijdens de vlucht nemen we er een soepje bij. De vlucht duurt langer dan normaal omdat er stevige tegenwind is. Maar om ca. 16:30 uur komen we dan eindelijk aan op het zonnige eiland met aangename temperaturen, namelijk 23 graden.
De rit met de transfer bus naar ons aparthotel duurt drie kwartier. Eerst worden er namelijk andere reizigers bij hun hotel gebracht.

Aankomst

Het complex waar wij de komende 14 dagen zullen verblijven ligt pal aan de kust van Costa Adeje. De receptie van Hovima Altamira zit op de 5e etage. We krijgen een appartement bij het zwembad op de begane grond, aan het begin van een rijtje, we hebben dan ook nummer 001.
Het eerste dat we doen is controleren of het schoon is, of er handdoeken en beddengoed is en of de verlichting werkt. Dan legen we onze rugtassen om die in de supermarkt weer te vullen. Wil weet de weg. Dat is niet zo moeilijk hoor, want er zit een klein zaakje aan de overkant van de straat.
De mini-supermarkt heeft ook mini looppaadjes, net smal genoeg voor één persoon. Een grote keuze is er natuurlijk niet dus we doen het met wat er wel voorradig is. Wij zijn niet zo moeilijk.
Buiten wordt het inmiddels al donker.
Als alles is opgeruimd en de koffers ook zijn leeg gemaakt, hebben we even rust voordat we gaan eten.

  

In het blok bij de supermarkt zitten een paar restaurants en een barretje. Wij laten ons overhalen om bij de Italiaan Desiderio binnen te stappen. De eetruimte is vanaf de straatkant niet te zien omdat het achterin ligt. Deze zaak is best wel chic. Ze hebben veel visgerechten op het menu maar helaas geen pizza's. Een Italiaans restaurant zonder pizza's… waar zie je zoiets? Nou, hier dus! Gelukkig hebben ze wel pastagerechten. Uiteindelijk eten we er heerlijk en de zaak lijkt goed te lopen, er komen zelfs klanten die hier eerder hebben gegeten.
verder