Beekbergen - Gelderland

Naar de dierentuinBurgers Zoo

Het is een miezerige dag, 13 graden C.
Op het programma staat Burgers Zoo in Arnhem.
Aan de parkeerplaatsen te zien is het al erg druk als wij arriveren. Iedereen heeft regenkleding aan.
De eerste dieren die we gaan zien zijn de pinguïns. Enfin... ik ga natuurlijk niet alle dieren opnoemen die hier wonen. Wel kan ik vertellen dat ze allemaal mooie verblijven hebben. Er zijn dieren die schuilen voor de miezerregen zoals de aapjes, de zwarte beer en ook een groep neushoorns zijn onder de bomen neergestreken. Gelukkig voor ons is er veel overdekt. Zelfs bij de grote safari is een houten constructie voor het publiek waarbij men onder een dak loopt.Op een speciale route door het park zijn overal dinosaurussen te ontdekken. Ze maken geluid en bewegen. Kinderen vinden dit prachtig.
De Desert en Bush zijn volgens mij nog net zo als twintig jaar geleden.
De jachtluipaarden worden onrustig. Is het al etenstijd? Twee Siberische tijgers liggen te slapen met een dak boven hun koppen. Het is lastig om ze goed te bekijken door het glas heen.
Wij zijn bij de leeuwen als zij te eten krijgen. Er worden hompen orgaanvlees op het buitenterrein verdeeld en als de kust veilig is gaan de hekken open en stormen eerst de leeuwinnen er op af. Maar erg hongerig zijn ze niet want ze halen er hun neus voor op. Dan komt een mannetje leeuw erbij en hoewel hij een vrouwtje wegjaagt bij het voedsel zien we niet dat hij er wel van gaat eten.
Zelf eten we een burger met frites.Het safarigebied geeft een indruk van een Afrikaanse savanne. Er zijn niet alleen zebra's en giraffen maar ook gnoes, bokken en neushoorns.
Dan de mensapen bezoeken, die trouwens ook binnen zitten te eten. Voor de glazen wand is het lastig een goed plekje te krijgen om de apen te kunnen observeren.

En tot slot naar Ocean. Dat mag je beslist niet missen. Zo mooi al die kleurrijke aquaria. De roggen en haaien zijn de laatste dieren die we aanschouwen in dit prachtige Burgers Zoo.Terug in Beekbergen kopen we onderzetters en placemats in het winkeltje op ons complex.
We hebben vandaag heel veel gelopen en daarom zijn we te moe om naar de waterval te gaan. Helaas!
's Avonds eten we in het restaurant.