Een reis door midden Frankrijk, gevolgd door een verblijf in de Provence.                          juli 2016
Dit is een verslag van onze vakantie in Frankrijk. We reizen in een paar dagen naar Montauroux in de Provence.
Daar blijven we een week gevolgd door een weekend Arles.TROYES

Dinsdag 19 juli 2016


Om negen uur vertrekken we naar Frankrijk. Voor het weer hoeven we niet naar het zuiden want vandaag wordt het 31 graden in ons eigen land.
Geen problemen in het verkeer. Net voorbij Antwerpen gaan we ergens naar de wc. We doen het rustig aan en komen rond vier uur bij het hotel in Troyes aan. Onze TomTom stuurt ons naar het Campanile Hotel via een speciaal weggetje dat vol zit met grote gaten, kuilen en bulten. Heel speciaal! Het was vroeger vast een goed weggetje.

Het hotel heeft gelukkig airco want het is 34'c.
Wifi is geen probleem, de code staat op de tv geplakt.
Tussen vier en half zes vertoeven we op de kamer. Het interieur is geheel wit. Moderne grote ronde lamp die fel oranje kleurt als hij brandt.
Ons lunchpakketje kwam goed van pas. Eerder al boterhammen met kaas gegeten en op de hotelkamer eentje met worst. Meegenomen in de koelbox met koelelementen bij flesjes water en icetea. Goed te doen zo.
             Troyes ligt 6 km verderop. Het is een leuke oude stad met veel kerken en vakwerkhuizen. We slenteren door allerlei straatjes en pleintjes en eten op één van de vele terrasjes een maaltijd. Wil bestelt een pasta carbonara. Herman kiest voor zuurkool met spek en worst. Ja… kom er maar eens op.
Acht uur 's avonds is het nog altijd 34'c. in de stad.