Menu

Wilisweg

Dag 1. Reis
Dag 1. Aankomst
Dag 2. Wandeling
Dag 3. Op bezoek
Dag 4. Terugreis

Kaart
Verblijf

Dag 3. Op bezoek


Donderdag 20 juli 2017


Vannacht heeft het flink geregend met onweer erbij. De dag begint dan ook bewolkt. De mist hangt laag tussen de bomen.
De lichtgroene parasol op het terras wordt vervangen door twee blauwe exemplaren. Weer een kleine verbetering.
Om half twaalf hebben we afgesproken met een kennisje in Luxemburg stad. Een ritje van een half uur volgens Google maps.
Helaas rijden we al snel verkeerd door een foute afslag te nemen bij de rotonde. Ook krijgen we te maken met wegwerkzaamheden en moeten we ruimte maken voor een ambulance.
      
Dan duiken we een paar lange tunnels in op de A7. Men heeft er 20 jaar aan gewerkt horen wij later. Onze navigatie doet lastig of wij snappen het niet zo. Toch gaat het goed en als we bij een treinspoor komen weet Herman waar we moeten zijn.
Onze vriendin komt al naar buiten en wijst waar de auto mag staan want hier is het overal betaald parkeren.
Na de hartelijke begroeting overleggen we wat we gaan doen. Het wordt een lunch bij Café Zeutzius. Een straatje verderop dus kunnen we er lopend naar toe. Een gezellig restaurant waar het altijd druk is. Omdat we vroeg zijn is er plek. We hebben hier een leuke tijd en het eten is lekker.

      


Daarna wandelen we in het zonnetje naar het huis van onze vriendin en zitten een uurtje in haar tuin,
omringd met heel veel bloemen en planten. Ze trakteert op een ijsje en na het geven van cadeautjes (bijna vergeten) moeten we helaas afscheid nemen. Aan alle leuke dingen komt een eind.Een stukje verder kopen we nog iets bij een Delhaize supermarkt en gaan een leuke rit rijden via Larochette en Medernach.
Om iets voor half vijf zijn we terug bij de woning en doen we ieder ons eigen ding.
's Avonds eten we in het restaurant van de camping. De menukaart is niet uitgebreid maar een schnitzel lusten we alle drie wel. Met een heerlijke saus, frisse salade en overheerlijke frieten hoor je ons niet klagen. Na het toetje zitten we dan ook best wel vol. Deze maaltijd was bovendien niet duur.

verder