Menu

Wilisweg

Dag 1. Reis
Dag 1. Aankomst
Dag 2. Wandeling
Dag 3. Op bezoek
Dag 4. Terugreis

Kaart
Verblijf
Dit is een verslag van een mini trip naar Luxemburg. Op Camping Bleesbruck, midden in het natuurpark Our, verblijven wij een paar dagen in een mooie vakantiewoning. Uiteraard met uitstapjes.
En wat extra leuk is... moeder gaat mee!

Dag 1. De reis


Dinsdag 18 juli 2017


Het is prachtig weer, zon en 25 graden. Kan niet beter.
Nadat we moeder hebben opgehaald krijgen we meteen al de schrik van ons leven. Een personenauto snijdt ons plotseling en rijdt van links naar uiterst rechts voor ons de weg af. Herman reageert gelukkig supersnel, maar het scheelde niet veel of we hadden een ongeluk. Zucht!
De rit gaat verder lekker vlot. Vooral bij Maastricht is de verbinding naar het zuiden door de tunnel een hele verbetering. Voor Luik moeten we de weg af richting Verviers. Dat gaat allemaal goed.
We genieten onderweg van het glooiende landschap en naderen Malmedy.

Het vervelende is dat er nergens een plek langs de weg is waar je koffie kunt drinken. We stuiten op het dorpje Recht. Vier kilometer van de rijksweg af. De eerste zaak blijkt gesloten en we worden naar een concurrent gestuurd met de woorden: "Probeer het daar maar". Natuurlijk is die zaak ook dicht. We hebben een deja vu gevoel, want 5 jaar geleden was hier ook alles gesloten. Dat was toen op een maandag en vandaag is het dinsdag en toch kun je hier nergens terecht. Dat is pech. Gelukkig heeft niemand van ons hoge nood. We rijden dus weer verder.       

Wil weet een plaats waar we waarschijnlijk wel koffie kunnen drinken en ook enkele boodschappen kunnen doen. In Marbourg of Marnach dat is op de wegenkaart een beetje onduidelijk, maar… we komen er.
Twee keer linksaf en we zijn op een terrein met een brasserie, supermarkt, tankstation en nog enkele zaken. Prima. Eerst naar de brasserie. Buiten op het terras drinken we dan eindelijk koffie. Dat gaat er goed in. Het vakantiegevoel wordt steeds groter.
      

Het blijkt dat we ook op deze plek eerder zijn geweest. Vijf jaar geleden hadden we een huisje in Hosingen en vandaaruit zijn we hier binnen een keer gaan eten. Langzaam komen de herinneringen terug.
Bij de Carrefour kopen we de laatste levensmiddelen en stoppen dat in onze koelbox. Dan is het nog een half uurtje rijden voor we onze bestemming zullen ereiken in Bleesbruck.We rijden door Hosingen en Diekirch. Bekend terrein dus.
Op de rotonde in Bleesbruck staat Camping Bleesbruck groot aangegeven, direct naast een tankstation. Op een hoek van deze rotonde is een groot bouwterrein waar een paar hoge gebouwen worden neergezet.

verder