Bronkhorst

Dinsdag 8 aug. 2017.

Bewolkt.
We zijn de enige gasten die ontbijten. Daarom geen buffet maar bediening door een aardige mevrouw. Complete maaltijd met een gekookt eitje. Zouden ze hier niet van de eiercrisis gehoord hebben?
Er is keuze uit diverse soorten brood, 2 soorten kaas, 3 soorten vleeswaren, yoghurt, verse sinaasappelsap en lekkere koffie. Plus jammetjes ed. zelfs een klein zakje hagelslag ligt er.

Vandaag naar Bronkhorst. Dat is het kleinste stadje van Nederland. Iets ten zuiden van Zutphen.
Parkeren kan er op verschillende terreinen. Het centrum is autovrij heb ik gelezen maar toch rijden er auto's door.
Oude huizen die mooi in de verf zitten en tuintjes die erg bloemrijk zijn. Straten die nog oude, hobbelige staatstenen bevatten. Veel terrasjes, kleine winkeltjes en enkele kleine musea. Dit is Bronkhorst!
Naarmate de tijd vordert wordt het drukker in dit stadje.
We volgen een pad op dat naar het kasteel van de heren van Bronkhorst moet leiden. Een leuk bospad (kastelenpad) dat omhoog loopt en eindigt op een open plek. Middenin een zuil met een zwart mini kasteeltje. Een maquette dus... geen echt kasteel.

Op een terras bij het Dickens museum drinken we koffie.
Heel leuk om deze plaats eens te bekijken. Een aanrader wanneer je hier in de buurt bent.
Het is warm weer, windstil en het dreigt te gaan regenen.
Omdat we hier uitgekeken zijn besluiten we naar Ruurlo te gaan. Een goed moment om het kasteel daar eens van binnen te gaan bekijken.
Maar het loopt anders omdat we de auto niet kwijt kunnen op het parkeerterren van het kasteel. En vandaag rijdt er geen busje om mensen bij het kasteel te brengen. Jammer. Maar wij zijn niet voor een gat te vangen... we stappen over op plan B.

Enkele foto's van Bronkhorst.