Cactus Oase

Dinsdag 8 aug. 2017.

Een bezoek aan Belevingspark Cactus Oase, ook in Ruurlo.
Eigenlijk ligt het buiten de stad maar onze Miep weet de weg. In een grote kas is deze attractie ondergebracht. Voor € 6,50 mogen we rondlopen.
Allereerst een afdeling met schilderijen waarop Indianen staan. Het pad volgend komen we bij de cactussen. Heel veel in alle soorten en maten. Omdat het een grote, open ruimte is kunnen we de volgende afdeling al zien. Roestige oude werktuigen, gereedschap en er staan een paar oude wasmachines en wringers (voorloper van de centrifuge). Nostalgie alom. En er komt nog meer. Een woonkamer is met oude spulletjes nagebouwd en ook zijn er veel antieke keukenspullen te bekijken. Een andere ruimte is ingericht als klaslokaaltje. Als je goed kijkt zie je dat de schoolbankjes uit verschillende periodes zijn. Er liggen schriftjes, rapporten, kroontjespennen en haakwerkjes. Herman kan hier zijn lol op. Ik loop inmiddels naar volières met kleine vogeltjes en papagaaien.
Het is een allegaartje wat je hier zoal tegenkomt in deze kas.
Een piramide met cactusplantjes opgebouwd en in die piramide liggen stenen, mineralen en enkele Egyptische voorwerpen.
Verderop tegen de wand van de kas is een saloon nagemaakt. Tja... leuk gedaan hoor!
We komen bij een treinopstelling. Een grote nog wel met een aantal verschillende treinen. In een automaat stop ik een euro en dan gaan de treinen rijden. Vanaf een verhoging kun je het geheel beter bekijken. Ze hebben hier aan alles gedacht. We lijken wel kinderen. En die zie je hier juist niet. Er lopen alleen enkele oudere mensen rond. Ondertussen tuffen de treinen over bruggetjes en onder poortjes door. En wij maar filmen.
Voor de liefhebbers kun je ook nog iets drinken in een aparte ruimte, maar wij hebben het wel gezien.

Het is nog droog als we bij de auto aankomen maar wanneer we in het centrum van Ruurlo gaan winkelen begint het toch te regenen. Van winkelen komt niet veel. We duiken op een terras met overkapping en genieten van koffie en een maaltijd. Hier zitten we een poosje heerlijk, kijkend naar mensen in de regen.
Via Doetinchem rijden we later terug naar Beek.
Om zes uur komt de zon een beetje door.
Een uur later eten we bij eetcafé SamSam in het dorp. We zijn gelukkig niet de enige, maar rustig is het wel. Een goede maaltijd met een lekker drankje dat gaat er wel in.
In de bar van ons hotel drinken we nog wijn en kijken tv samen met de hoteleigenaresse en haar (schoon)moeder.

Enkele foto's van belevingspark Cactus Oase.