's-Heerenberg

Maandag 7 aug. 2017.

Iets warmer en meer zon, 25 graden.
Het ontbijtbuffet staat nogal verspreid opgesteld maar is wel volledig. Om tien uur rijden we richting 's Heerenberg. Geen grote afstand dus arriveren we al snel in het centrum van deze plaats. De gezelligheid moet nog op gang komen zo vroeg is het nog.
De attractie hier is Huis Bergh. Een middeleeuws kasteel, omgeven door een gracht en half omsloten door een oude vestigingswal. De bouwgeschiedenis gaat terug tot de 13e eeuw. Het kasteel was ooit het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh en is tegenwoordig ingericht met een kunstverzameling.
Die kunstverzameling en hoe het kasteel er van binnen uitziet daar moeten we naar raden want het is vandaag gesloten voor publiek. Geen nood... we wandelen gewoon over het terrein, door de poort en over een brug naar de achterkant.

Daarna vervolgen we onze route: Ulft, Silvolde en Varsseveld. Hier drinken we koffie op een terras bij de kerk. Het is goed te merken dat de winkels dicht zijn want parkeren is vanochtend geen enkel probleem.
Om half een koersen we richting Aalten, Bredevoort, Miste, Winterswijk, Meddo, Zwolle (ja echt... we zijn niet verdwaald) en Groenlo.
Bij het restaurant in Lievelde eten we een grote pannenkoek. Dit is echt een gezellig, sfeervol terras!

Enkele foto's van 's-Heerenberg en Huis Bergh.