Kasteel Ruurlo

Zondag 6 aug. 2017.

We rijden via Groenlo naar Kasteel Ruurlo. Het is daar erg druk. Het parkeerterrein is vol. Maar gelukkig komt er net een plek vrij want anders hadden we helemaal bij het station moeten parkeren. Vandaaruit rijdt er wel een busje om de mensen bij het kasteel te brengen. Maar van deze service hoeven wij gelukkig geen gebruik te maken. Dat is toch een gedoe!
Bij de Orangerie zitten veel mensen op het terras te eten of te drinken. Wij lopen door en willen een wandeling om het kasteel maken. De doorschijnende kunststof brug valt meteen op. Wij vinden dat niet zo passen bij het kasteel. Binnen is een expositie te zien maar om met dit mooie weer daar binnen rond te lopen is zonde. Dat bewaren we wel voor later in de week want er is toch slecht weer voorspeld.
In de gracht zijn mooie waterlelies te bewonderen. Over een wit grindpad lopen we naar de achterzijde van het kasteel. Het strakke gazon is verderop omgeven door puntgave heggetjes.
De wandeling maken we extra groot door een bospad te volgen. Heel leuk en ook over een paar bruggetjes. Dit doen niet veel mensen.
Weer terug bij de Orangerie drinken we tonic op het terras.
Vervolgens rijden we op ons gemak verder. Door Doetinchem, Kilder en Loerbeek naar hotel 't Heuveltje in Beek. Daar komen we iets voor vijf uur aan en krijgen meteen sleutel van kamer 32 in handen gedrukt. Inschrijven hoeft niet en we hoeven ook geen paspoort te tonen.

De kamer is prima. Via een trap met smalle treetjes te bereiken. Uitzicht op het grote parkeerterrein en op onze auto. Dat grote terrein wordt gebruikt door De Jong Intra Vakanties als overstap voor busreizen.
Herman zet al snel de tv aan want de finalewedstrijd damesvoetbal is zojuist begonnen en het Nederlands elftal maakt grote kans die te winnen. Wat ook uiteindelijk gebeurt.

In het restaurant van het hotel dineren we in gezelschap van enkele gasten die de volgende dag met zo'n bus meegaan. Bijna alle tafels zijn bezet. De gerechten zijn zeer goed, verse groenten en mooi mals vlees. Het kan niet beter.

Enkele foto's van Kasteel Ruurlo en grondgebied.