HoofdmenuWilisweg
Inleiding
Reis
Aankomst


dag 1
Waterloo Bridge
Heron Tower

The Monument
Tower Bridge

The Theems
Millenium Footbridge
Lincoln Inn Fields

dag 2
Piccadilly Circus
Houses of Parliament
London Eye e.o.

Covent Garden
Trafalgar Square
Leicester Square

dag 3
RAF Museum
Camden Town
Regent's Park

dag 4
Buckingham Palace

Science Museum
Terugreis


Hotel
Stadsplattegrond
Foto's
mei 2013


Inleiding

Het is zover. Na twaalf jaar brengen we weer eens een bezoek aan Londen.
In dit verslag kun je lezen wat wij in 4 dagen hebben bekeken en dat zijn beslist niet alleen de hoogtepunten.
Heb je belangstelling om deze wereldstad eens te bezoeken? Het is absoluut een aanrader!De reis

Zondag 5 mei 2013.
Vlucht van Rotterdam naar Londen duurt iets minder dan een uur. Boven de Noordzee vliegen we over 2 windmolenparken. Er zijn best wel veel grote zeeschepen waarvan we er één iets zien lozen. Die laat namelijk een spoor in een vreemde kleur achter.

De vlucht met de Fokker 50 van Cityjet gaat vlekkeloos en de piloot zet het toestel zachtjes op de Engelse landingsbaan van Londen City Airport. Vandaaruit met de Docklands Light Railway naar het centrum van de stad.
We zijn al in het bezit van een Oystercard, deze is vergelijkbaar met onze OV-chipkaart, maar poortjes zien we niet en in de trein is ook geen apparaat aanwezig. Dus rijden we nu zwart ?
      Docklands Light Railway

Hoewel de naam suggereert dat het om lightrail gaat, is het gebruik van die term discutabel. Vanwege de geheel vrije ligging van de lijn en de daardoor dure en zware infrastructuur lijkt het eerder om een (lichte) metro te gaan.
Het netwerk staat los van de London Underground, de "echte" metro van Londen. Wel kan op verschillende plaatsen worden overgestapt van de DLR op de Underground.
Een belangrijk kenmerk van de DLR is de automatische besturing, waardoor treinbestuurders niet nodig zijn en waardoor de infrastructuur volledig moet worden afgeschermd van de openbare ruimte.

Twintig minuten later arriveren we bij de halte Bank, daar is het overstappen op de lijn die ons naar Holborn moet brengen. Tijdens deze overstap krijgen we te maken met lange steile roltrappen en enkele trappen op en af. Herman moet onze koffer van 16 kg. optillen, dat is helaas onvermijdelijk! Hij doet het dan ook zonder morren en ziet dit als een training. Na drie haltes met de metro en nog 5 minuten lopen bereiken we hotel Bedford, Southampton Row in de wijk Bloomsbury.      

Aankomst


Op ons verzoek krijgen we een hotelkamer aan de achterzijde i.v.m. het verkeerslawaai in de straat aan de voorkant. Dat we 's ochtends vroeg al wakker worden van geluiden op de binnenplaats komen we later achter. De kamer is standaard met tv en koffiehoekje.
Om acht uur lopen we richting Russell Square om even de omgeving te bekijken. Eten bij een Italiaans restaurant in dezelfde straat als het hotel. Een menu van mixed salad, pasta of pizza en een glas wijn voor 10 ½ pond p/p.
Daarna naar een pub in een zijstraatje aan de overkant. Dat deze kleine pub 'The Queens Larder' onze stamkroeg zal worden, daar staan we nog maar even niet bij stil.naar boven           vervolg