HoofdmenuWilisweg
Inleiding
Reis
Aankomst


dag 1
Waterloo Bridge
Heron Tower

The Monument
Tower Bridge

The Theems
Millenium Footbridge
Lincoln Inn Fields

dag 2
Piccadilly Circus
Houses of Parliament
London Eye e.o.

Covent Garden
Trafalgar Square
Leicester Square

dag 3
RAF Museum
Camden Town
Regent's Park

dag 4
Buckingham Palace

Science Museum
Terugreis


Hotel
Stadsplattegrond
Foto's
Buckingham Palace.


Donderdag 9 mei 2013 - dag 4Zonnig, frisse wind.
Voor de 2e keer is het druk bij het ontbijt, maar nu lijken ze er controle over te hebben.
Vanmiddag vertrekken we weer naar Nederland. Omdat we geen hotelkamer meer hebben kunnen we onze koffer in een apart kamertje stallen.
Half elf met de Underground naar Green Park. Vandaaruit lopen we richting Buckingham Palace. Het is druk, dat was te verwachten, maar zó druk! Iedereen wil het wisselen van de wacht zien.
      

Wij vinden een plekje bij het hek waar al een rij van drie dik staat. Met de zon erbij is het tussen deze mensenmassa erg warm. Gaat de zon even weg dan is het meteen koud. Zo moeten we een kwartier wachten voor er iets gebeurt. In de verte horen we muziek en ja hoor… daar komen de berenmutsen. Kinderen worden op schouders gezet, camera's gaan omhoog en alleen diegene die vooraan staan kunnen wat zien. Wij filmen en fotograferen tussen de hoofden voor ons door. Dat valt niet mee. Het gaat nu niet meer om kwaliteit, maar meer of je iets roods hebt kunnen vastleggen. Van het aflossen van de wacht zelf horen we alleen een kreet en een commando en ik zie een stukje van een geelachtige vlag met wapen erop.

      
Nadat er een groepje ruiters (met helmen en een kwast eraan) te paard voorbij zijn gekomen op de rotonde voor het paleis, willen we het gebied verlaten. En we zijn niet alleen. Twee politiemannen op hun paarden regelen de voetgangersstroom. Alleen gaat dat niet zo best, want de een zegt; "Vooruit, loop door. Niet blijven staan", en de ander wil juist dat we naar achteren gaan. Kortom chaos en verwarring. Oh, dat is hetzelfde. Nou ja, een puinhoop dus. En dan te bedenken dat dit al tig jaren wordt gehouden. Uiteindelijk krijgen we toch meer ruimte om ons heen en lopen met de stoet mee de drukte uit. Ik ben wel benieuwd wat ik heb gefilmd.

    
naar boven           vervolg