HoofdmenuWilisweg
Inleiding
Reis
Aankomst


dag 1
Waterloo Bridge
Heron Tower

The Monument
Tower Bridge

The Theems
Millenium Footbridge
Lincoln Inn Fields

dag 2
Piccadilly Circus
Houses of Parliament
London Eye e.o.

Covent Garden
Trafalgar Square
Leicester Square

dag 3
RAF Museum
Camden Town
Regent's Park

dag 4
Buckingham Palace

Science Museum
Terugreis


Hotel
Stadsplattegrond
Foto's
Piccadilly Circus - Houses of Parliament - London Eye e.o.


Dinsdag 7 mei 2013 - dag 2Meer wind dan gisteren, maar wel zonnig.
Wandeling: Bloombury Way, stukje Soho, Oxford Street met drukke plekken bij Oxford Circus Station, Regent Street en Carnaby Street. Hier heeft Herman herinneringen aan vroeger jaren. Toen was het gezellig. Heel anders dan nu. Terug naar Regent Street en vervolgens komen we uit bij Piccadilly Circus.
      


    


Piccadilly Circus


Piccadilly Circus is een van de bekendste pleinen in Londen. Piccadilly Circus is een belangrijk verkeersknooppunt, ontmoetingspunt en toeristische attractie.
Dat laatste onder meer omdat er een fontein staat van de Griekse god Anteros, de tweelingbroer van Eros, god van de liefde, maar toch is het standbeeld beter bekend onder de naam Eros.

Wil wil persé uitrusten op de trappen van de zwarte fontein. Twaalf jaar geleden was het geheel verpakt in plastic, weet ik nog.
Verderop komen we aan bij Waterloo Place. Hier staat de erezuil van de Duke of York. Het beeld stelt Frederik August voor, de hertog van York. Aan de voorzijde een grote, brede trap die uitkomt op de Mall.
We steken de straat over en zien een kleine mensenmassa. Oh, dat is de Horse Guards Parade. Een parade zien we niet, wel enkele geüniformeerden te paard die alleen maar stil staan. Aan de rechterkant ligt St. James Park.
Het valt ons op dat langs de straatkant overal hekken staan. Later blijkt dat er morgen een soort prinsjesdag zal zijn.

       Tegen de zon in lopen we met een stroom mensen mee langs de Westminster en deHouses of Parliament. De Big Ben fotograferen tegen de zon in lukt natuurlijk niet zo best. Dat doen we verderop als we de Westminster Bridge over zijn gestoken.
Hier is trouwens op een terras in de schaduw een plekje vrij waar we dankbaar gebruik van maken. Puf puf ! Is me dat lopen! Een koel drankje gaat er best in. Vanaf deze plaats hebben we goed zicht op Londen Eye. Wat is die groot!
      


    

Na het uitrusten wandelen we verder langs het Aquarium en verderop onder de New Hunger Ford Bridge door. Dat is een spoorbrug met aan weerszijde voetgangersbruggen (zie foto).
En we passeren Festival Pier. Geen wonder dat er hier straatartiesten te vinden zijn.
Aan beweging geen gebrek want nu moeten we opnieuw trappen op om op de Waterloo Bridge te komen. En dit is nu zo'n plaats waar het eens niet druk is. Ja, er rijdt wat verkeer, maar niet aan een gesloten. Wat een rust!
Over het water kijkend zien we links het gedeelte waar we net gelopen hebben en rechts aan de horizon zijn de hoge gebouwen van The City te zien. O.a. The Pinnacle die in 2014 klaar moet zijn. Ook valt de koepel van St.Pauls op tussen alle andere gebouwen.

         naar boven           vervolg