HoofdmenuWilisweg
Inleiding
Reis
Aankomst


dag 1
Waterloo Bridge
Heron Tower

The Monument
Tower Bridge

The Theems
Millenium Footbridge
Lincoln Inn Fields

dag 2
Piccadilly Circus
Houses of Parliament
London Eye e.o.

Covent Garden
Trafalgar Square
Leicester Square

dag 3
RAF Museum
Camden Town
Regent's Park

dag 4
Buckingham Palace

Science Museum
Terugreis


Hotel
Stadsplattegrond
Foto's
Waterloo Bridge - Heron Tower.


Maandag 6 mei 2013 - dag 1


Mooi weer. Om tien uur is het al 18C.
We lopen naar het Novello theater in Aldwych om vouchers voor de musical om te wisselen voor kaartjes. Omdat het loket nog dicht is wandelen we door naar de Theems en lopen een stukje over Waterloo Bridge. Tegen de zon in. Met geknepen ogen zien we de skyline. Op de brug is niet veel verkeer en maar een enkele voorbijganger. Heel anders dan in het gedeelte waar we vandaan kwamen.
Aan de rechterkant zien we de BigBen en de parlementsgebouwen liggen.

               

Als we in het bezit zijn van de theaterkaartjes voor vanavond zoeken we metro Temple op. De rit naar Monument kost 2,10 pond. Dat is af te lezen bij het poortje als je uitcheckt.
Ondergronds lopen we naar Bank. Een wirwar van trappen, bochten en roltrappen. Bij Bank komen we weer buiten in de wijk City. Proberen het museum van Bank of England te vinden. Volgens Herman is die gesloten terwijl ik het gebouw niet eens heb kunnen ontdekken. Wel het Royal Exchange gebouw. Maar ja. daar zijn we niet welkom. Dan maar door naar de Heron Tower, hier vlakbij. Terwijl we op een kruispunt voor de verkeerslichten wachten zien we mensen een smalle deur doorgaan van de Heron Tower en in een glazen lift omhoog gaan. Dat gaan wij ook doen. Met een supersnelle lift. Op de 40ste verdieping komen we in een gangetje met zwarte wanden waar ook de toiletten zijn. Dat komt mooi uit.

                      

In een bar met kleine blauwe vloertegeltjes, een witte wand met gekleurde tekeningen erop en tafels van groen glas bestellen we een drankje. Op internet heb ik gelezen dat dit goedkoper is dan de London Eye. En dat klopt, want nu zijn we totaal 6 pond kwijt aan consumpties, terwijl tickets London Eye 36 pond gekost zouden hebben.
Aan weerskanten van de bar is er uitzicht over de stad.
Dat uitzicht is prachtig. Omdat een wand behangen is met glazen kettingen kun je daar moeilijk doorheen kijken. Maar er is gelukkig ook nog een aparte kamer met een grote gedekte tafel waar we mooi de Theems van boven af kunnen bekijken. In het oog valt het gebouw van Swiss Re, een verzekeringsmaatschappij. Het rondachtige gebouw met vlakken in verschillende tinten grijs met een hoogte van 180 meter wordt ook wel de augurk genoemd. En de in aanbouw zijnde The Pinnacle kun je niet missen. Rechts zien we St. Paul's Cathedral en de woonwijken eromheen.
In een ander gedeelte is een restaurant met uiteraard zicht op die kant van Londen.
De Heron Tower is in 2010 opgeleverd en heeft een hoogte van 242 meter. Het is een multifunctioneel gebouw met kantoorruimte.
Leuk! We mogen weer met de lift naar beneden.

Specificaties van de Heron Tower kun je hier bekijken.


      

naar boven           vervolg