HoofdmenuWilisweg
Inleiding
Reis
Aankomst


dag 1
Waterloo Bridge
Heron Tower

The Monument
Tower Bridge

The Theems
Millenium Footbridge
Lincoln Inn Fields

dag 2
Piccadilly Circus
Houses of Parliament
London Eye e.o.

Covent Garden
Trafalgar Square
Leicester Square

dag 3
RAF Museum
Camden Town
Regent's Park

dag 4
Buckingham Palace

Science Museum
Terugreis


Hotel
Stadsplattegrond
Foto's
RAF Museum - Camden Town - Regent's Park.


Woensdag 8 mei 2013 - dag 3


       Bewolkt, veel wind, 19°C.
Het ontbijt verloopt een beetje chaotisch omdat het zo druk is.
Er valt een enkel druppeltje als we na het ontbijt naar metro Holborn lopen. Daar springen we op de rode lijn, dat is Central, we moeten 1 halte naar het westen. Overstappen op de zwarte lijn, de Northern Line. We willen naar het RAF museum, dat ligt in zone 4. De Underground doet er vanaf Tottenhem Court Road ongeveer een kwartier over om bij Colindale te komen. De ritprijs is 2 pond 70, niet duur dus!
Vandaaruit is het nog 8 minuten lopen door een rustig gebied naar het museum.


Het is inmiddels kwart over elf als we een van de gebouwen ingaan. Betalen hoeft niet. Je mag alles bekijken en alleen voor de flightsimulator moet je 3 pond betalen. Het is een mooi museum en rustig. Niet veel toeristen nemen de moeite om eens iets in Londen te bekijken dat niet zo bekend is. Ja, je moet natuurlijk wel van vliegtuigen houden. Er hangen er hier in allerlei soorten en maten. Van simpel tot geavanceerd. Bommenwerpers en helikopters… je kunt ze hier van dichtbij bekijken.
We brengen twee uur door om dit alles te bewonderen en eten ook nog een chocoladecroissantje en drinken super lekkere koffie.

             

Dan terug. Het eerst stuk is dezelfde route maar dan natuurlijk de andere kant op. We stappen uit bij underground Camden Town. Als we bovengronds komen is het een en al gezelligheid. Dit hadden we niet verwacht. En waar het gezellig is zijn mensen, dus het is hier druk. We zien weer kraampjes en winkels met heel veel souvenirs. Tattoo winkels en shops. Wat meteen opvalt zijn de gevels die behangen zijn met allerlei attributen. Zo zie ik riemen, poppen en reuze schoenen aan de gevels hangen. Heel apart!
We proeven van de sfeer ondanks het grijze weer en de frisse wind.

Camden Town


Camden Town ligt 3,7 km ten noorden van Charing Cross en is bekend vanwege de Camden Market. Sinds de opening van Camden Lock Market in 1974 is de reputatie van Camden razendsnel gestegen. Voor vele jongeren is het nu dé place to be in de Britse hoofdstad.
Duizenden mensen komen naar Camden Town, vooral tijdens de weekends, soms slechts om de sfeer te proeven, iets te drinken in een van de vele trendy bars, of om te genieten van de optredens van straatmuzikanten en andere performers.
      

Camden Lock is de sluis die we zien. Toevallig ligt er een toeristenboot die er gebruik van maakt.
Aan de andere kant van Regent's Canal zie ik 'The Ice Wharf' op een gevel staan. Daaronder is er een terras. Ik herinner me een tip op internet gelezen te hebben om hier lekker een biertje te gaan drinken en dan rustig naar de vaartuigen kijken. Goeie tip… maar niet voor vandaag, mij te koud.
      

We lopen de drukte uit richting Regent's Park. Onze voeten gaan zeer doen. Gelukkig kunnen we in het groene park op een bankje uitrusten. Er staat zoveel wind dat alle bloesem uit de bomen waait. De enorme tulpen in een bloemperk staan er mooi bij. Eigenlijk zien we maar een klein gedeelte van dit grote park.

                    

Aan de andere kant van het park storten we ons weer in het drukke stadsleven en bereiken een eind verder Portland Street. Hier staat een bankje die we eventjes nodig hebben. Wat toevallig dat deze straat zo heet… is dat om alvast in de stemming te komen? Wij gaan immers over een paar maanden naar Portland!
De wandeling gaat verder over Easton Road en Tottenham Court Road. Daar is een piepklein rustpunt met wat bankjes en een boom met tientallen duiven. Kijkend naar de straat gaat daar de ene rode stadsbus na de andere. Het verkeer rijdt stapvoets verder. Achter het British museum langs komen we weer bij hotel Bedford.
Bij de buren, een Turks restaurant, nemen we later een maaltijd. Het is een echte familiezaak. Moeder de vrouw komt in een personenauto aanrijden en laadt de auto uit. Ze heeft een grote bak champignons en balen rijst bij zich. We zien groente en fruit en nog veel meer achter in de zaak verdwijnen. Bij het afrekenen van onze maaltijd is er enige consternatie. Wij gebruiken een creditcard en bij het eindbedrag is de valuta van pond naar euro overgegaan. De serveerster had hier geen ervaring mee en wij al helemaal niet. De opa van de zaak heeft het even bekeken en kwam dus met deze verduidelijking. Met een handdruk namen we afscheid.

naar boven           vervolg