HoofdmenuWilisweg
Inleiding
Reis
Aankomst


dag 1
Waterloo Bridge
Heron Tower

The Monument
Tower Bridge

The Theems
Millenium Footbridge
Lincoln Inn Fields

dag 2
Piccadilly Circus
Houses of Parliament
London Eye e.o.

Covent Garden
Trafalgar Square
Leicester Square

dag 3
RAF Museum
Camden Town
Regent's Park

dag 4
Buckingham Palace

Science Museum
Terugreis


Hotel
Stadsplattegrond
Foto's
The Theems - Millenium Footbridge - Lincoln Inn Fields.


vervolg 2 - dag 1De wandeling gaat verder langs het oorlogsschip H.M.S. Belfast. In een dok zien we een oud houten piratenschip liggen. Je hoeft hier geen honger of dorst te krijgen, want er zijn volop restaurantjes, barretjes en kraampjes.
Aan de linkerkant passeren we The Globe en het Tate Modern. Dan komen we eindelijk bij de Millenium Bridge. Een metalen constructie die best wel breed is. Deze voetgangersbrug komt recht voor St.Paul's Cathedral uit.
Overal mensen !


      


Millennium Footbridge

Deze hangbrug voor voetgangers is gemaakt van staal en hangt over de rivier de Theems en verbindt de Bankside met de City. De totale lengte is 325 meter. Het aluminium brugdek is vier meter breed. De acht hangkabels zijn aangespannen om een kracht van 2000 ton te tillen; dat is genoeg om 5000 mensen tegelijkertijd op de brug te laten verblijven.
Onverwachte trillingen zorgden ervoor dat de brug werd gesloten om aanpassingen te maken. Na analyse werd het probleem verholpen door gestemde massadempers aan te brengen om de horizontale en verticale bewegingen onder controle te houden. Deze aanpassingen kostte 5 miljoen. De brug werd heropend op 22 februari 2002.


      


Door de Ave Maria Lane gaan we langzaamaan terug richting de wijk Holborn.
In Lincoln Inn Fields, een stadspark, ploffen we neer op het gras. We zijn moe. Alle bankjes zijn bezet, op twee na eigenlijk. De een is bevuild met vogelpoep en de ander staat in de zon. Nu even niet !
Lekker bijkomen. Er zijn meer mensen die er zo over denken.

Half vijf zijn we op de hotelkamer waar we het een uurtje rustig aan doen voor we een hapje gaan eten. Wat vroeg dit keer omdat we naar de musical Mamma Mia gaan.
In het kleine, sfeervolle Novello Theatre zitten we redelijk hoog op rij H. Het toneel is niet groot en alles speelt zich af op een rond plein met een pad ertussen. Het decor valt enigszins tegen, daar is niet veel werk in gaan zitten. Het ziet er simpeltjes uit. Tijdens de voorstelling worden iedere keer dezelfde panelen verschoven. Een van de hoofdrolspelers is voor de pauze niet zo heel goed van stem en na de pauze loopt er een geluidsband mee zodat het veel beter klinkt. De verhaallijn van deze musical is wat dunnetjes. Er mag, wat ons betreft, meer zang en dans vertoond worden. Gelukkig is er ook ruimte gemaakt voor humor en hebben we op deze manier een leuke avond.
Omdat het nog maar half elf is besluiten we een afzakkertje te nemen in de pub. Moeten we wel snel zijn want om elf uur gaat alles dicht.naar boven           vervolg