Hoofdmenu



Wilisweg

Roetgen dag 1
Roetgen dag 2
Stadtkyll dag 3
De maaren dag 4
Kasteel Kasselburg dag 4
Hohe Acht dag 5
Dreimühlen waterval dag 6
Mayen dag 6
Kronenburg dag 7
Jünkerath dag 7
Monreal dag 8
Ulmen dag 8
Vogelsang ip dag 9
Terugreis dag 10
Verblijf
Kaart













































Juli 2022


Inleiding

Het is zover. Na jaren brengen we weer eens een bezoek aan Duitsland.
Bij Landal Wirfttal hebben we voor een week een bungalow gehuurd, maar eerst verblijven we 2 nachten in een appartement in Roetgen, net over de grens bij België.


Dag 1

Woensdag 29 juni 2022.

Half elf rijden we weg. Het is zonnig en 25 graden.
Op de A58 tussen Tilburg en Oirschot is op de andere weghelft een flink ongeluk gebeurd. Dat veroorzaakt door kijkers een file op onze weg. Ook wij zien heel veel politiewagens, auto over de kop veel hulpdiensten en brokstukken die nog overal verspreid liggen. De file daar is gigantisch en is niet zomaar voorbij.
In Maarheeze volgen we het bordje 'centrum' en rijden recht op een restaurant af met een terras. Groot parkeerterrein er naast. Kan niet beter. We eten een tosti en zitten heerlijk te genieten van deze locatie en het prachtige weer.
      



Roetgen


Daarna probleemloos door het rustige verkeer naar Roetgen in Duitsland, net over de grens met België. Het huis waar we twee nachten gaan verblijven is makkelijk te vinden. Recht er tegenover is een Aldi supermarkt met parkeerterrein en daar vandaan bellen we met de eigenaar. Binnen 5 minuten komt hij al aanrijden en stellen we ons aan elkaar voor. Hij geeft meteen de huissleutel aan Herman om daarmee de deur te openen boven aan de trap. Dat is de woning. Zelf woont de eigenaar met zijn vrouw en honden op de begane grond.

Onze ruimte is enorm groot met veel kamers en heel veel bedden. Ook op de verdieping erboven. Maar daar gaan we geen gebruik van maken.
De gigantische woonkamer staat, naast grote zithoek en eettafel, vol met snuisterijen en boeken. Houten vloer, elke voetstap is te horen. De keuken is eveneens groot en alle denkbare apparaten zijn aanwezig. Ook de badkamer is royaal en heeft een ligbad en een aparte douche. Nou… hier houden we het wel een poosje uit. Onze auto kan pal naast de woning staan. Ook niet verkeerd.
Eerst maar eens koffie drinken en daarna het dorp bekijken.
    

Het huis ligt aan een hoofdweg die best wel druk is. Er zijn dan ook drie supermarkten in de buurt en twee benzinestations. De benzineprijs is overigens maar € 1,83 per liter (in Nederland € 2,35).
We slaan de Hauptstrasse in en passeren de apotheek. Dan valt ons oog op restaurant Mirabela. Alles ziet er dicht uit. Het terras is leeg want het blijkt dat ze pas om 17:30 uur opengaan. Het lukt Herman toch om een tafeltje voor vanavond te reserveren.






Dan wandelen we door naar de kerk met de begraafplaats. Elk uur luiden de klokken.
Iets verder komen we bij hotel Brunnenhof. Hier lijkt het meer op het centrum want we zien ook een Biergarten. Maar helaas voor ons, ook gesloten. Deze gaat pas om 18:00 uur de deur openen.
Door een woonwijk slenteren we met bezweet voorhoofd naar een tweede kerk. We krijgen het nu echt wel warm en zijn dorstig. Gelukkig komt het tankstation in zicht en weten we dat we snel weer bij het huis zullen komen.
    



Op het balkonnetje van de woning kunnen we eindelijk iets drinken en genieten van het uitzicht op de tuin. Hét speelveld voor de honden waar ze heerlijk kunnen rennen.

    


Restaurant Mirabel blijkt een beetje een chique zaak te zijn. We drinken er witte Kroatische wijn. Na de maaltijd pakken we een biertje op het terras van de Biergarten. Nou ja, biertje? Zeg maar bier. Ieder een fles van een halve liter… doen we lekker lang mee. Naar huis lopen we in 10 min.     


naar boven           vervolg