HoofdmenuWilisweg

Roetgen dag 1
Roetgen dag 2
Stadtkyll dag 3
De maaren dag 4
Kasteel Kasselburg dag 4
Hohe Acht dag 5
Dreimühlen waterval dag 6
Mayen dag 6
Kronenburg dag 7
Jünkerath dag 7
Monreal dag 8
Ulmen dag 8
Vogelsang ip dag 9
Terugreis dag 10
Verblijf
KaartVogelsang ip


Dag 9


Donderdag 7 juli.

Donkere, zwaar bewolkte dag. De hele ochtend regen, soms hard en soms miezert het. We brengen de tijd door met lezen en puzzeltjes maken. Lekker relaxt.
Na de lunch gaan we er toch maar even uit. Niet ver… een stukje noordwaarts. De bedoeling is Vogelsang ip bij Schleiden in de buurt. Waar dat ip voor staat weten we niet precies, maar het zijn kampgebouwen die liggen in het natuurgebied van het Nationalpark Eifel.
Dat we er toch nog een half uur over doen om er te komen verbaast ons steeds weer. De wegen hier schieten echt niet op.
    Bij de ingang trekken we een kaartje en de slagboom gaat gelukkig omhoog. We zien al direct dat het een enorm groot complex is. We rijden een aantal minuten voordat we op een groot terrein de auto parkeren. Verder rijden kan niet.
Met regenkleding aan lopen we verder. In het eerste gebouw is een groep mensen, een besloten bijeenkomst lijkt het wel. We lopen door. Er staan veel gebouwen en er zijn veel trappen.
    

Vogelsang ip is een voormalig trainingscentrum. Het complex werd tussen 1934 en 1936 gebouwd. Vijfhonderd SS'ers werden er tot 1939 opgeleid. Na de Tweede Wereldoorlog werd het terrein gebruikt als oefengebied voor Britse en Belgische militairen. In 2006 werd het monumentale complex opengesteld voor het publiek.
In de gebouwen word je geďnformeerd over de naziperiode en de actuele politieke ontwikkelingen. Een deel van het complex is bestemd voor bioscoop- en concertzaal. Ook is er informatie over de natuur en is er een Rode Kruis museum. Kijk… daar komen we voor. Maar laat dat gebouw nu net helemaal aan het eind liggen. En dat is best ver lopen en er moeten veel trappen genomen worden. Wel goed voor de conditie natuurlijk.

    

Herman loopt al vast vooruit want het gebouw ziet er verlaten uit. Is het wel open? Nee, natuurlijk niet. Niemand te zien, de deur is dicht. Dat is jammer. Zeker omdat op de website stond dat ze gewoon open zouden zijn.
We maken nog wel een foto van een regenachtig uitzicht met een meer en lopen dan terug naar de auto.
Overigens kost het voor elke tentoonstelling die je wilt zien € 9,50. Kassa!

Note: 'ip' staat voor international park.
    


naar boven           vervolg