HoofdmenuWilisweg

Roetgen dag 1
Roetgen dag 2
Stadtkyll dag 3
De maaren dag 4
Kasteel Kasselburg dag 4
Hohe Acht dag 5
Dreimühlen waterval dag 6
Mayen dag 6
Kronenburg dag 7
Jünkerath dag 7
Monreal dag 8
Ulmen dag 8
Vogelsang ip dag 9
Terugreis dag 10
Verblijf
Kaart
Hohe Acht.


Dag 5


Zondag 3 juli.

Veel bewolking, 25 graden.
In 40 minuten rijden we naar Adenau. Dat is een leuke plaats met veel motoren en dure sportwagens. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de Nürburgring hier in de buurt ligt. Het is hier ook wel druk. Herman gooit de tank vol. Een koopje dit keer, want de prijs is 1,83 per liter.
Dan vullen we onze maag met twee dikke pancakes waar kaas, ham en paprika in zit. Met een salade erbij. Zo… we kunnen er weer tegen.
    De berg op naar Hohe Acht, de hoogste berg van de Eifel met z'n 747 meter. Na drie kilometer is er een parkeerplaats voor de toren. Door het bos wandelen we 2 km. omhoog. 't Is wel even zwoegen.
    

De Kaiser Wilhelm Turm beklim je met 75 treden. Boven heb je een fantastisch panoramisch uitzicht over een prachtig landschap. Heuvels, valleien, verborgen dorpjes of de wereldberoemde Nürburgring. Vandaag extra mooi uitzicht met blauwe lucht en witte wolken.     De wandeling naar beneden gaat iets makkelijker hoewel Wil voorzichtig moet zijn met haar knie die slijtage vertoont.

Kwart voor vijf zijn we terug bij ons huisje en kunnen we op ons eigen terras tot rust komen. Eten doen we dit keer ook gewoon in onze woning omdat we vanmiddag al een flinke maaltijd op hebben. Nu een kom soep, geroosterd brood en gebakken ei met tomaatjes.
      


naar boven           vervolg