HoofdmenuWilisweg

Roetgen dag 1
Roetgen dag 2
Stadtkyll dag 3
De maaren dag 4
Kasteel Kasselburg dag 4
Hohe Acht dag 5
Dreimühlen waterval dag 6
Mayen dag 6
Kronenburg dag 7
Jünkerath dag 7
Monreal dag 8
Ulmen dag 8
Vogelsang ip dag 9
Terugreis dag 10
Verblijf
KaartKasteel Kasselburg.


Vervolg dag 4


Dan toch maar vandaag naar Kasteel Kasselburg in Pelm. Niet alleen het kasteel is hier te bewonderen, maar ook roofvogels, een wolvenpark, een kinderboerderij en een speeltuin.     

Na het kopen van een ticket, lopen we het terrein op en zien meteen dat er een roofvogelshow aan de gang is. We kunnen nog net het laatste deel meemaken.
Vervolgens gaan we het kasteel bekijken. In nissen tussen de kasteelmuren zijn de hokken van de roofvogels. Zo kun je de dieren nog eens van dichtbij bekijken.
    

In het Adler & Wolfspark is de grootste roedel wolven van West-Europa in hun natuurlijke omgeving te zien.
Het 32 hectare grote park herbergt naast de wolven tal van andere wilde dieren zoals wilde zwijnen en herten. Het park is dicht bebost en heeft grote groene velden.


Behalve de zware toegangspoort is de dubbele toren eigenlijk het enige in goede staat verkerende onderdeel van het kasteel. Deze toren beklimmen we. We moeten er wel wat voor over hebben, want de 37 meter hoge toren telt circa tien verdiepingen en liften waren in de middeleeuwen nog niet in gebruik. Gelukkig loopt het niet al te lastig. Eenmaal boven is een fraai uitzicht over de Eifel te zien.
    Weer met beide voeten op de grond kiezen we het pad naar beneden door een park dat op een bos lijkt. Totaal lopen we hier 2 km.     


Onderweg komen we langs het terrein van de wolven. Er zijn platformen en uitkijkpunten gebouwd zodat je goed zicht hebt. Naast een roedel zwarte Amerikaanse wolven is er ook een gedeelte met witte poolwolven.

    

Het pad loopt met een boog langs de buitenkant van het terrein en gelukkig loopt het af want het klimmen wordt voor ons oudjes wel vermoeiend. Via het middengedeelte komen we terug bij de hoofdgebouwen en kunnen we aan een picknicktafel een flesje water delen. De prijzen zijn hier pittig. Flesje water van liter kost 3 euro. Bier is veel goedkoper.     

Voor de tweede keer eten we bij ons parkrestaurant. De zaak loopt goed en een korte broek misstaat niet. Dat de keuken al om 21:00 uur dicht gaat, daar moet je wel even rekening mee houden.
Overigens zijn veel zaken tussen de middag gesloten. Bij sommige eetzaakjes kun je na 14:30 uur niets meer eten.
    

naar boven           vervolg