HoofdmenuWilisweg

Roetgen dag 1
Roetgen dag 2
Stadtkyll dag 3
De maaren dag 4
Kasteel Kasselburg dag 4
Hohe Acht dag 5
Dreimühlen waterval dag 6
Mayen dag 6
Kronenburg dag 7
Jünkerath dag 7
Monreal dag 8
Ulmen dag 8
Vogelsang ip dag 9
Terugreis dag 10
Verblijf
Kaart

Mayen


Vervolg dag 6
Na Nohn rijden we verder oostwaarts om naar Mayen te gaan. Na een rit van 45 minuten kunnen we al vrij snel parkeren bij het Eifelmuseum. Het is niet druk in deze wat grote plaats.
    Op het marktterrein is het gezellig. We ploffen neer op één van de vele terrassen daar en eten warme panini (soort tosti).
Pas dan gaan we echt de stad bekijken met de camera in de aanslag.

    


Tot de bezienswaardigheden van Mayen behoort onder andere de Genovevaburcht uit de dertiende eeuw, waarin het Eifelmuseum met de leisteenmijn is gevestigd. De Sint Clemenskerk met de gedraaide toren (het herkenningspunt van Mayen) is in 1945 in volle glorie herbouwd. Verder zijn er nog twee stadspoorten, de Obertor en de Brückentor en twee torens, de Mühlenturm en de Vogelsturm. Deze zijn de moeite van een bezichtiging waard.Mayen wordt voor het eerst in een oorkonde genoemd uit 1041. In 1291 kreeg de stad stadsrechten.


Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd Mayen door luchtaanvallen voor 90% verwoest.

Wil herinnert zich een poort van een bezoek lang geleden. Uiteraard moeten we die gaan zien en gelukkig wijst Herman
een zijstraat aan dat meteen de goede richting is.Tijdens de terugreis naar Stadtkyll kan Herman heerlijk het gaspedaal intrappen tot wel 140 km p/u. Dat is wel even andere koek dan al die ritjes binnendoor.

Omdat we niet alle boodschappen hebben kunnen kopen bij Lidl besluiten we bij ReWe binnen te stappen. Tot onze verbazing is dat een zaak die werkelijk alles in huis heeft, van verse levensmiddelen tot aan speelgoed, schrijfgerei, tijdschriften, kleding en dweilen aan toe. In het vervolg hier dus de boodschappen halen (alleen komt er geen volgende keer meer tijdens deze vakantie).
    


naar boven           vervolg