HoofdmenuWilisweg

Roetgen dag 1
Roetgen dag 2
Stadtkyll dag 3
De maaren dag 4
Kasteel Kasselburg dag 4
Hohe Acht dag 5
Dreimühlen waterval dag 6
Mayen dag 6
Kronenburg dag 7
Jünkerath dag 7
Monreal dag 8
Ulmen dag 8
Vogelsang ip dag 9
Terugreis dag 10
Verblijf
KaartKronenburg


Dag 7


Dinsdag 5 juli

Een rustige ochtend in en rond de woning.
Na een flinke rit gisteren zoeken we het nu dichter bij huis. Kronenburg wel te verstaan. Dat is een dorpje iets ten westen van Stadtkyll. We lopen door een wit poortje het dorpje in en meteen is het van "Oh" en "Ah"…zo leuk! Het lijkt wel een openluchtmuseum met leuke huisjes, aparte gevels en veel bloemen.
    

Kronenburg is een pittoresk dorpje in het Duits-Belgische grensgebied in de Eifel. Het dorp van 460 inwoners. Het is beroemd om zijn meer dan 400 jaar oude middeleeuwse dorpsbeeld. Het dorp bestaat uit de hooggelegen burchtnederzetting en het in het dal van de Kyll gelegen dorp Kronenburgerhütte. Niet alleen het dorpsbeeld is monumentaal, maar ook individuele gebouwen bezitten de monumentenstatus.
De Kronenburg zelf is vanaf het midden van de achttiende eeuw verwaarloosd en is nu een ruïne. Het burchthuis is nu een viersterrenhotel.


De burcht ligt iets hoger en daar kun je genieten van het mooie uitzicht over de Eifel en over het dorp. De spitse punt van de kerk is bijna overal te zien.
Het burchthuis is nu een viersterrenhotel.
    Dichtbij Kronenburg ligt de Kronenburger See, een stuwmeer in de Kyll. We rijden erheen met de verwachting dat er wel publiek zal zijn omdat het een recreatieterrein is. Maar niets is minder waar. We zijn de enigen en er is niets te beleven. Bij het water kom je niet.
De dam is bestemd voor het opvangen van smelt- en regenwater.
    
naar boven           vervolg