Menu

Wilisweg

LIMBURG
Eijsden, Noorbeek

MONSCHAU
NACKENDORF
KLATOVY
CESKY KRUMLOV
ZUIDWESTEN
Velhartice, Rabi, Vimperk

PRAAGSE BURCHT
PRAAG
NOORDWESTEN
Krakovec, Kralovice, Plasy

RONDRIT NW
Loket, Frantiskovy Lazne, Becov nad Teplou

KARLOVY VARY
KIST
FACHBACH
NAAR HUIS
HOTELS
KAART
Karlovy Vary (Karlsbad) is een van de beroemdste en rijkste kuuroorden in de wereld. Een aanzienlijk deel van de economie van Karlsbad draait op hotels, casino's, restaurants en andere kuuroord-gerelateerde bedrijven.
De eerste vermelding van Karlsbad als kuuroord stamt uit 1522.

Er zijn ondergrondse bronnen die warm mineraalwater naar de oppervlakte brengen, waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegekend. Daarbij worden ook modderbaden toegepast. Nog steeds wordt de stad jaarlijks door duizenden mensen om medische redenen bezocht en blijft ze als kuuroord binnen- en buitenlandse gasten trekken.
Dag 11. KARLOVY VARY


Donderdag 12 sept. 2019
Half bewolkt, 19 graden.
Laat in de ochtend gaan we Karlovy Vary eens beter bekijken. We wandelen eerst naar het treintje dat steil naar boven loopt door de bossen waarop we vanuit ons appartement kunnen kijken.


Boven op de toren is een geweldig uitzicht over het landschap en de stad. Van alle kanten kun je genieten van prachtige vergezichten. Je kunt ook van het restaurant 'Diana' gebruik maken of gaan wandelen vanaf deze plek.
Wij nemen echter een treintje naar beneden en daar aangekomen is het toch wel iets aangenamer qua temperatuur.
      
Het is heerlijk slenteren over de promenade, zeker met dit mooie weer.
Een violist speelt sfeervolle muziek. Mensen drinken uit speciale kannetjes gevuld met water uit bronnen die je overal tegenkomt. Er zijn prachtige gebouwen. Je kunt met paard en wagen een rijtoer maken of een likeurtje drinken, de bekende Becherovka die hier wordt gestookt. Kortom: bekijk de foto's en je krijgt een indruk van deze stad.
      

Op een overdekt terras eten we pizza en zien dat het weer langzaam omslaat. De zon verdwijnt en het gaat zelfs een beetje regenen.
Omdat het nog wel vroeg is pakken we dichter bij ons verblijf nog een terrasje en drinken er slappe Irish coffee onder een grote parasol. Dit adres, café Elefant, is ons aangeraden door Katharina.
Op een gegeven moment komt er een reisleidster met een groep toeristen voor het pand staan en vertelt over een overstroming in 1890 en laat een tekst op de gevel zien tot hoe hoog het water toen kwam. Deze informatie hebben we toch maar mooi meegekregen!
      

verder