Menu

Wilisweg

LIMBURG
Eijsden, Noorbeek

MONSCHAU
NACKENDORF
KLATOVY
CESKY KRUMLOV
ZUIDWESTEN
Velhartice, Rabi, Vimperk

PRAAGSE BURCHT
PRAAG
NOORDWESTEN
Krakovec, Kralovice, Plasy

RONDRIT NW
Loket, Frantiskovy Lazne, Becov nad Teplou

KARLOVY VARY
KIST
FACHBACH
NAAR HUIS
HOTELS
KAARTDag 3. NACKENDORF (D)


Woensdag 4 sept. 2019


Vandaag reizen we verder in oostelijke richting. De volgende overnachting is vlakbij Neurenberg. Dus we hebben wel een paar honderd km te gaan.
Tussen Keulen en Frankfurt lassen we een pauze in. Regelmatig zijn er wegwerkzaamheden maar geen ernstige vertragingen daardoor.
De zon schijnt en naarmate we steeds verder komen stijgt de temperatuur zelfs naar 26 graden.
Iets voor Würzburg drinken we bij een Burger King een lekkere milkschake.

Het Gastehaus Lorz in Nackendorf is makkelijk te vinden. Om 1 minuut voor vier staan we, met enkele andere gasten, voor de nog gesloten deur. Wij lopen om het gebouw heen en de overbuurman roept dat we wel aan de achterkant kunnen aanbellen. Dat doen toch maar niet en lopen verder tot we op het terras aankomen. En net gaat daar een deur open. De eigenaar laat merken dat wij via de verkeerde ingang binnenkomen. Eerst knuffelt hij de hond, legt hem aan de ketting op het terras en gaat de andere gasten hun sleutel geven. Dan zijn wij aan de beurt en krijgen kamer 6. Paspoort hoeft niet en aan formulieren doet de man ook niet.
De kamer ziet er knus uit met een hoekje waarin een bank staat met een tafeltje. Op het balkonnetje is ook een zitje waar we even bijkomen van de reis.
      

Daarna maken we een wandeling door het dorp, langs de kerk en door de velden, achter het hotel langs. Een aardige man wijst ons een weg die we kunnen nemen. Bij een kudde schapen buigen we af en lopen met de zon in ons gezicht terug. Passeren een begroeide heuvel met daarin een soort huisjes. Piepkleine woningen, wel een stuk of vijf. Deze berghuisjes hebben wat meubels en een stookplaats, maar verder is het open en kaal. Heel apart!

Na deze wandeling van 1 ½ km genieten we van een flinke maaltijd in het restaurant. Druk is het niet, maar de eigenaars hebben toch genoeg te doen.
      

verder