Menu

Wilisweg

LIMBURG
Eijsden, Noorbeek

MONSCHAU
NACKENDORF
KLATOVY
CESKY KRUMLOV
ZUIDWESTEN
Velhartice, Rabi, Vimperk

PRAAGSE BURCHT
PRAAG
NOORDWESTEN
Krakovec, Kralovice, Plasy

RONDRIT NW
Loket, Frantiskovy Lazne, Becov nad Teplou

KARLOVY VARY
KIST
FACHBACH
NAAR HUIS
HOTELS
KAARTDag 13. FACHBACH (D)


Zaterdag 14 sept. 2019


Vannacht waren er geluiden van een bakkerij aan de overkant van de straat daardoor heeft Herman niet zo goed kunnen slapen.
Bij hotel Waldeck is het ontbijt oké. Dus we kunnen er tegenaan vandaag.
Het wordt een mooie dag, zon en 25 graden. Prachtig weer om naar het laatste overnachtingsadres te gaan.

Voorbij Frankfurt, bij een wegrestaurant, stoppen we voor koffie en wc. Daarna rechtstreeks naar Fachbach, een dorpje ten zuidoosten van Koblenz. Hotel Star staat goed aangeschreven op internet. We gaan het zien.
Veel te vroeg parkeren wij er voor de deur en Herman kijkt of er iemand is. Jawel… een aardige mevrouw en onze kamer is al klaar. We krijgen ook de sleutel van de voordeur want zij blijft niet en er is verder niemand.

      
De inrichting van het hotel is een beetje rommelig en ook onze kamer, op de 2e etage, is niet echt stijlvol ingericht. De badkamer is helemaal een lachertje. De deur is een houten vouwdeur. Kleine doucheruimte met een grote sproei installatie. De wastafel is in de kamer en er staat maar 1 plastic bekertje.
Er is een buitenzitje maar je kunt heel makkelijk naar de buren lopen omdat er nauwelijks een afscheiding is… ja, een touwtje.
Het ziet er allemaal heel knullig uit, maar voor deze ene nacht slaan we ons er wel doorheen. Maar een hoge beoordeling krijgen ze niet. Misschien zijn de andere kamers wel beter!
      


Dit plaatsje heeft een camping bij de rivier de Lahr. Een grote witte strandtent lokt ons voor een biertje. Maar eerst strekken we de benen door een wandeling te maken langs de waterkant. De camping is groot en er staan ook vakantiewoningen. Er zijn speelvelden en de jeugd ligt lekker in het water. Fijne plek!
Dan het biertje… een bordje geeft aan dat het dicht is i.v.m. een besloten gezelschap. Een trouwerij dus. Hoewel er niemand te zien is. Hebben wij weer pech. Dan zit er niets anders op dan het dorp weer in te lopen en bij de twee restaurants te gaan kijken of we er iets kunnen drinken.
Het dorp ligt in een dal en we voelen totaal geen wind. Wel zon die behoorlijk steekt. Zweten dus! Opnieuw staan we voor gesloten deuren bij twee zaken. Raar hoor! En dat op zaterdag!
      Dan maar naar de lobby van het hotel. Daar is het zelfbediening en mag je noteren wat je uit de koelkast pakt. Dat doen we en delen een halve liter bier.
Relaxen daarna op de kamer. Een optie om naar Bad Ems te gaan laten we varen omdat we dan ons parkeerplekje kwijt raken en bovendien hebben we nu alcohol gedronken.In de avond eten we op een buitenterras bij Zum Engel lekkere schnitzel met frites. Heerlijke plek en nog steeds een fijne temperatuur. We lusten nog wel een ijsje of zo iets. Maar nee…dat kan niet vanwege een gezelschap dat binnen zit te eten. Hebben we nu weer last van bruiloftsgasten?
      

verder