Menu

Wilisweg

LIMBURG
Eijsden, Noorbeek

MONSCHAU
NACKENDORF
KLATOVY
CESKY KRUMLOV
ZUIDWESTEN
Velhartice, Rabi, Vimperk

PRAAGSE BURCHT
PRAAG
NOORDWESTEN
Krakovec, Kralovice, Plasy

RONDRIT NW
Loket, Frantiskovy Lazne, Becov nad Teplou

KARLOVY VARY
KIST
FACHBACH
NAAR HUIS
HOTELS
KAART
Dag 12. KIST (D)


Vrijdag 13 sept. 2019


Helaas… aan alles komt een eind. Zo moeten we vandaag terugreizen.
Het is mooi weer, half bewolkt en 20 graden.
Route: Cheb, Bad Berneck, Scheblitz, Bamberg, Schweinfurt en door Würzburg naar Kist.

Onderweg is er tot aan Bamberg geen wegrestaurant en daarom rijden we het plaatsje Scheblitz in. Cafés zijn, voor zover we kunnen zien, gesloten. We rijden het hele plaatsje door en weer terug om naar een plek te gaan aan het begin. Daar waren parasols en een parkeerterrein. Het blijkt het ziekenhuisterrein te zijn en er iets drinken is niet mogelijk want het cafeetje is gesloten.
Een vrouw en man met fiets willen er ook iets drinken en gelukkig voor ons weten zij een kroeg tegenover de kerk. Die is open en met z'n vieren belanden we aan een tafel en doen onze bestelling. De man is een gezellige klessebes en ratelt aan een stuk door. Als onze koffie op is nemen we afscheid en Herman betaalt bij de kassa ook hun drankjes. Als verrassing.
      


Om 12:30 uur arriveren we al in Kist. Veel te vroeg om naar het hotel te gaan.
Bij Zum Hirschen eten we toast met ham, kaas en ananas. Vervolgens maken we een boswandeling. Een educatieve wandeling met diverse houtwerken van dieren en een leuke brug. Kwestie van het pad blijven volgen en je komt al die leuke dingen tegen. Ook een houten uitkijktoren. Bij een splitsing kiezen we toch voor de kortste weg naar de auto.
      


Hotel Waldeck ligt op een hoek. Het ziet er prima uit. Een super aardige, glimlachende jongeman staat ons te woord en geeft de sleutel van kamer 25 op de 1e etage.
De kamer is mooi en heeft een balkon, maar daar maken we geen gebruik van. Veel te lawaaierig van het verkeer.
Het hotel bezit geen restaurant maar er zijn er vijf in de omgeving. Onze keuze valt op de Griek, helemaal aan het eind van de straat. Goede zaak, best wel groot. En groot zijn ook de porties.
Rustig wandelen we na de maaltijd terug naar het hotel. Een jas is niet nodig.
      


verder