Menu

Wilisweg

LIMBURG
Eijsden, Noorbeek

MONSCHAU
NACKENDORF
KLATOVY
CESKY KRUMLOV
ZUIDWESTEN
Velhartice, Rabi, Vimperk

PRAAGSE BURCHT
PRAAG
NOORDWESTEN
Krakovec, Kralovice, Plasy

RONDRIT NW
Loket, Frantiskovy Lazne, Becov nad Teplou

KARLOVY VARY
KIST
FACHBACH
NAAR HUIS
HOTELS
KAART

Foto's van kasteel Velhartice


Foto's van VimperkDag 6. ZUIDWESTEN


Zaterdag 7 sept. 2019Nat weer en maar 11 graden.
Met miezerregen bekijken we het kasteel van Velhartice, op zo'n 16 km afstand van Klatovy.
De burcht ligt aan de rand van het dorp op een klif boven de rivier Ostruzna. Het is gebouwd rond 1330 en is een opmerkelijk staaltje van Tsjechische kasteelarchitectuur. Een deel is herbouwd in renaissancestijl. Het kasteel is momenteel staatseigendom maar toevallig weet ik dat het ooit familiebezit was van familie van mij.
Net als wij weg willen gaan komen er bruiloftsgasten aan. Het parkeerterrein is meteen vol. Mooie locatie hoor, voor trouwfoto's! Alleen jammer van het weer.

      

Meer foto's van dit kasteelWij gaan door mooie bossen naar Rabi. Op het dorpsplein kunnen we de auto kwijt en is het een klein stukje lopen naar het kasteel. Een grote blokken betonnen constructie met een slecht keienpad dat nogal steil omhoog loopt. Niet zo geschikt voor onze voeten en daarom wandelen we er langs want er helemaal omheen lopen kan niet.
Dit kasteel is in verhouding nog groter dan het hele dorp.
Op een overdekt buitenterrasje drinken we koffie en zien dat er steeds meer mensen in nette kleding voorbij lopen. Blijken het diezelfde bruiloftsgasten te zijn als daarnet.
Het blijft ondertussen maar steeds vies regenen.
      

Op naar Vimperk. Dat is 45 min. rijden. Door een mooi landschap dat uit bossen en dorpjes bestaat.
Vimperk is een grote stad met torenflats in verschillende kleuren, maar wij beperken ons tot het hooggelegen historische plein. Een prachtig plein!
Maar wat is het stil hier? Geen mens op straat op deze zaterdagmiddag.

De winkels zijn dicht en ook bij de cafés zijn de deuren gesloten. Alleen een koffiezaakje met boeken is open en daar kunnen we even lekker zitten. Vreemde zaak eigenlijk! Een jonge dame achter een balie met een koffiemachine en een vitrine met gebakjes. Aan de wand een kast met boeken. De ruimte is verder gevuld met zitjes in allerhande stijlen. En in de etalage zit een grote mannenpop. Nou ja… we kunnen hier tenminste even naar de wc en drinken koffie met drab, dat Turek wordt genoemd. Wel lekker.

                

Foto's van Vimperk


Tijd om op te stappen. Het wil nog steeds niet droog worden en daarom besluiten we een door de ANWB aanbevolen route te gaan rijden. Echter door een wegomlegging valt dat in duigen. In de buurt van Rejstein moeten we terug of andere binnenwegen nemen. Beetje onduidelijk omdat wij de tekst van de onderborden niet kunnen lezen.
Maar via hobbelige wegen die door het landschap slingeren komen we bij Sucice en dan weten we de weg wel weer.

Iets voor half zes zijn we terug in Klatovy. Veel tijd hebben we niet meer want om zes uur willen we naar het centrum voor een maaltijd.
Omdat je daar goed zit en lekker kunt eten gaan we opnieuw naar dezelfde pizzeria Craaf, tegenover de Zwarte Toren aan het plein. Nu geen optreden en geen mensen op straat.
Het was me het dagje wel.
      

verder