Zakynthos

Zakynthos ligt in het zuiden van de Ionische zee, tussen Italië en Griekenland. Zakynthos wordt ook wel “Zante” genoemd.
Het is een heerlijk vakantie eiland, met een mooie, groene natuur, prachtige, helder blauwe zee met steile rotsformaties, geweldige zandstranden, oude dorpjes, "blauwe grotten", het beroemde scheepswrak en niet te vergeten de zeeschildpadden.
Het eiland heeft vakantiegangers ontzettend veel te bieden.

De reis

Maandag 27 mei 2019

We vertrekken om 13:40 uur met een Boeing 737/800 van Sunwing, ingehuurd door TUI.
De vlucht gaat prima. Wel vaak wat turbulentie. Het uitdelen van lekkernijen moet zelfs een keer gestaakt worden. De landing is vrij hard en het remmen gaat ook wel stevig. Maar goed… de vakantie kan beginnen.
Met bussen worden alle reizigers naar de terminal gebracht en daar is het wachten op de bagage.

Aankomst

Dan de bus van TUI zoeken. Het is een grote. Veel toeristen willen naar het zuiden van dit eiland. De meesten stappen uit bij hun hotel in Laganas. Maar er zijn er ook die blijven zitten omdat ze de naam van hun hotel niet horen. Pas als de bus weer onderweg is naar het volgende adres worden ze wakker. Dat gebeurde twee keer. De chauffeur, die nog moest worden ingewerkt, had het zwaar. Door de smalle straatjes met krappe bochten was het lastig manoeuvreren en dan moest hij ook weer terug om die mensen alsnog bij hun hotel te brengen. Wij bleven als laatsten over, want we moeten aan de rand van Agios Sostis zijn. Een rit van 9 km heeft een uur geduurd.

Agios Sostis

De eigenaar van Lorenzo Villas, waar wij een woning hebben geboekt, staat al klaar. Hij stelt zich voor: Kostas, en maakt een buiging met zijn handen gekruist voor zijn borst. In het Engels ontvangt hij ons allerhartelijkst en geeft ons de sleutels van een 2 verdiepingen tellende woning met de naam Lavendel.
Snel het huis inspecteren, dat er fantastisch uitziet en lekker groot is. En dan ons klaarmaken om een hapje te gaan eten. Het is al half negen geweest.

Op twee minuten lopen, in het straatje richting de kust, zit Ole Ole. Dat is een groot, gezellig restaurant met een terras onder de bomen. Heel veel planten, leuke verlichting en sfeervolle hoekjes met veel eters. Dan moet het wel goed zijn. Overal om ons heen wordt Nederlands gesproken.
Na de maaltijd lopen we even naar de waterkant. Onderweg staan een paar leegstaande gebouwen, sommige niet eens afgebouwd. We knippen enkele fotootjes van de zeekant en verlangen ernaar om de schoenen uit te kunnen doen. Dus terug naar villa Lavendel.

Villa

De woning heeft een woonkamer met open keuken. Gezellig ingericht met kussens, kunstbloemen, kaarsjes en kleedjes. Dat is 4x een letter k zie ik ineens. De keuken is compleet ingericht met keukenrol en al. Plus een zaklamp. Ik hoop niet dat dat een slecht voorteken is.
Twee badkamers, twee slaapkamers met airco en tv.
Het buitenterrein van deze woning heeft een groot terras met een flinke tafel en 4 stoelen, een stevige parasol, 5 ligbedden en een eigen zwembad. De zijkanten van het terras is met hoge heggen gescheiden van de buren. We kunnen ze dus niet zien… wel horen. Achter het muurtje van de lange terraszijde ligt een flink veld met grassen en wilde bloemen. Al met al is het hier helemaal niet verkeerd!


  • verder                                meer over de accomodatie