Gerakas

Donderdag 30 mei 2019

Zon, 26 graden.
We brengen de ochtend door op het terras. Spartelen in het zwembad en luieren op de ligstoelen. We vermaken ons prima. De schoonmaakster maakt ondertussen de woning spik & span schoon. Van boven tot onder… alles wordt aangepakt.

Na de lunch rijden we rechtstreeks naar Gerakas. Het verst gelegen plaatsje op het schiereiland in het oosten. Om daar te komen rijden we door Laganas, Kalamaki, daar noordwaarts richting Zante stad. Dan naar rechts afslaan, door Argassi en Vasilikos. De weg buigt af naar het zuiden en tenslotte bereiken we Gerakas. Een rit van ca. 30 min.

     

Het is warm als we uit de auto stappen. Het strand ligt beneden. Er zijn een paar slechte trappen om af te dalen. Het houtwerk is kapot. Maar op deze hoogte heb je wel een mooi overzicht van het strand en de rotswand van het schiereiland. Het zandstrand is lekker breed.

Door de duinen maken we een wandeling over een pad door allerlei begroeiing. Tussendoor enkele doorkijkjes naar de zee.

     

St. Nicolas

Dezelfde weg rijden we terug, een alternatief is er niet. Wel slaan we ergens rechtsaf en komen door St. Nicolas en rijden er naar de kust. Een mooi strand met veel parasols en strandstoelen. Rotsachtige kust met een kapelletje. We waaien lekker uit en fotograferen dit alles. Bij de auto drinken we water want het is heet.

     

Kaminia

Weer verder… of eigenlijk is het terug. Want we zoeken de grote weg op, rijden door Vasillikos en gaan aan de noordzijde van het schiereiland naar Kaminia . Hier is een kunstmatig strandje aangelegd op een kiezelkust. Er is ook gras waarop parasols staan en waar je heerlijk kunt toeven. Het is een kleinschalig vakantieoord met enkele gebouwen waar studio's te huur zijn.


Op de noordelijke hoofdweg stoppen we paar keer langs de kant van de weg. Rechts zien we Argassi liggen en links Zante stad (foto), dat we steeds beter in beeld krijgen naar mate we de weg volgen. In zee vaart een cruiseschip.


Verder terug naar huis via een paar binnenwegen waardoor we Kalamaki missen en al snel op Laganas Road zijn.

Half vijf zijn we thuis en plonst Herman in het zwembad terwijl Wil aan dit verslag werkt, mailt naar het thuisfront en een boek leest. Overigens zijn er in dit huis diverse Nederlands talige boeken te lezen. Ook daar is aan gedacht!

Voor de avondmaaltijd lopen we nu eens de andere kant op. Landinwaarts dus. Langs de kippen en hanen en honden, langs een supermarkt en een hotel. Binnen 5 minuten zijn we bij Skloubou's Taverna.
Daar is het boven verwachting aardig druk. Een groot buitenterras dat gezellig oogt. Een speciale kinderhoek wordt goed benut door jong grut.
Ook nu weer een fijne avond met een goede maaltijd. We komen zeker terug.

  • verder